Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΘ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΗΓΕΣΙΑ ΥΥΚΑ

Θεσσαλονίκη 15 Δεκεμβρίου 2011
Συνάδελφοι,
Σήμερα στις 13:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δ. Βαρτζόπουλο, παρουσία του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη και του Γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Δημόπουλου με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Πειραιά.

Στην συνάντηση, μας ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας, ότι από 1/1/2012 θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και οι μη συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Επίσης ανέφερε ότι προτίθεται να προκηρύξει 5000 θέσεις γιατρών που επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ εκτός του αριθμού των ήδη συμβεβλημένων με τα ταμεία που ενοποιούνται στον ΕΟΠΥΥ και επιθυμούν να συνεχίσουν.
Τα όσα ελέχθησαν στην σύσκεψη ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, επανέλαβε στις 14:30 σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου διευκρίνισε ότι προτίθεται να εκδώσει αύριο 16/12/2011 την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση όλων των γιατρών από 1/1/2012.
Θεωρούμε ότι έχει συντελεστεί ένα μεγάλο βήμα προόδου. Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει σήμερα το βράδυ για να συζητήσει τις εξελίξεις.
  
Ο Πρόεδρος

Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος

1 σχόλιο: