Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών είναι στην ευχάριστη θέση να κοινοποιήσει μερικά αισιόδοξα «νέα» σχετικά με την τελική διαμόρφωση του  Ε.Ο.Π.Υ.Υ.:
Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε χθες ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ότι θα εκδώσει Υπουργική Απόφαση που θα δίνει το δικαίωμα της ελεύθερης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλους τους ιατρούς.
Οι ιατροί του ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ θα μεταφερθούν στο νέο ταμείο αυτομάτως, εκτός εάν δηλώσουν ότι δεν το επιθυμούν.
Το νέο καθεστώς εργασίας είναι τετράωρο με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση 10 ευρώ καθαρά με ανώτερο όριο τις 200 επισκέψεις.
Οι εργαστηριακοί ιατροί θα ενταχθούν όλοι στο νέο ταμείο, αλλά θα τους ζητηθεί μία έκπτωση επί του κρατικού τιμολογίου.
Θα προκηρυχθούν 5000 θέσεις για νέους ιατρούς που είχαν αποκλειστεί από τις συμβάσεις των ταμείων το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα ξεκινήσει από 01/01/2012 και για ένα τρίμηνο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι από όλους τους ιατρούς του ταμείου, χωρίς δηλώσεις προτίμησης και αποκλεισμούς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΠ θεωρεί την εξέλιξη αυτή σημαντικό βήμα στη διαμόρφωση ενός ενιαίου εθνικού ταμείου, με την εξασφάλιση του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής του ιατρού από τον ασφαλισμένο, και με σεβασμό στην επιστημονική και επαγγελματική ελευθερία του ιατρού.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Απόστολος Σωτηρούδης                                                     Ανδρέας Μαζαράκης
Αριθ. Πρωτ.: 10570
Πάτρα: 16-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου