Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ελλείψεις υλικών καταγγέλλουν γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων!

Ελλείψεις υλικών καταγγέλλουν οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων, σημειώνοντας ότι οι αποθήκες τους είναι άδειες ακόμη και από φθηνά υλικά πρώτης ανάγκης, όπως είναι οι  σύριγγες και οι γάζες. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι στα μέσα του μήνα το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο, εξαιτίας του εμπάργκο που έχουν ανακοινώσει οι προμηθευτές.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αττικής και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) εξέφρασε χτες την έντονη ανησυχία της για το μέλλον του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς παράλληλα γίνονται εμφανή  τα κενά και στο ιατρικό προσωπικό όλης της χώρας, εξαιτίας του «παγώματος» των προσλήψεων.

Την έντονη αντίθεση της όμως, εξέφρασε η ΕΙΝΑΠ και για την λειτουργία του νέου ενιαίου Ταμείου (ΕΟΠΥΥ). Σημείο αιχμής για τους γιατρούς είναι μετ,αξύ άλλων, η αύξηση των νοσηλίων στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία - όπως επισημαίνουν -  θα «λυγίσει» οικονομικά τα ταμεία.

Ενδεικτικά, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι η σκωληκοειδεκτομή κόστιζε στο ΕΣΥ 150 ευρώ, ενώ πλέον το κόστος της ανέρχεται σε 983 ευρώ. Αντίστοιχα, το κόστος του φυσιολογικού τοκετού αυξήθηκε κατά 380%.

«Αν λοιπόν ο ΕΟΠΥΥ επιχειρήσει να πληρώσει, τότε θα καταρρεύσει πριν καν λειτουργήσει. Οι άνεργοι δε, μην έχοντας να καλύψουν αυτά τα αυξημένα νοσήλια, θα στερηθούν την πρόσβαση στα νοσοκομεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου