Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ -ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας συμμετέχει και στηρίζει την Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013. 

Η διεκδίκηση αξιοπρεπούς παροχής υγείας στον Έλληνα πολίτη απο την Πολιτεία καθώς και η προάσπιση της αξιοπρέπειας και του κύρους του ιατρικού κόσμου, επιβάλλει την ενεργητική συμμετοχή ΟΛΩΝ των γιατρών όπου και αν εργάζονται στην απεργία της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου.

Οι περικοπές των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και αντικατάστασή τους απο τον προβληματικό ΕΟΠΥΥ, η ύφεση και η ανεργία, οδηγούν πλέον τον Έλληνα πολίτη σε αδυναμία αναζήτησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Επιπλέον οι περικοπές των δημόσιων δαπανών για την Υγεία οδηγούν στον αφανισμό του ελευθεροεπαγγελματία γιατρού και στην εξαθλίωση των δημόσιων λειτουργών υγείας. 

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν και να απεργήσουν μαζικά την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου για να αναδείξουμε πανελλαδικά τα προβλήματα υγείας της ελληνικής κοινωνίας καθώς και των λειτουργών υγείας διεκδικώντας:

1) Αξιοπρεπή παροχή υγείας για κάθε Έλληνα πολίτη που ούτως η άλλως πληρώνει μέσω των εισφορών του για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη . 

2) Προστασία του κύρους και της αξιοπρέπειας του Έλληνα γιατρού. 

Δεν νοείται παροχή υγείας απο απαξιωμένους ηθικά και οικονομικά λειτουργούς υγείας. 

Εξόφληση των δεδουλευμένων όλων των γιατρών στο άμεσο μέλλον χωρίς περικοπές. 

3) Διατήρηση όλων των δομών υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία) και αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας τους ώστε κάθε Έλληνας όπου και αν κατοικεί να μπορεί να διασφαλίζει το μέγιστο αγαθό της υγείας. 

ΚΑΛΟΥΜΕ σε συμπαράσταση όλους τους φορείς των ασφαλισμένων αλλά και όλους τους συμπολίτες μας, να σταματήσουμε μαζί τον κατήφορο της περίθαλψής μας. 

-- 

Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος 
Καρδιολόγος,FESC 
Πρόεδρος 
Ιατρικού Συλ.Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου