Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Μήνυση φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ

Η απευθείας καταβολή σε λογαριασμούς φαρμακοποιών μέρους των οφειλών του οργανισμού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, που κάνει λόγο για παράκαμψη της σύμβασης.

Σήμερα ο πρόεδρος του σύλλογου φαρμακοποιών Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του ΕΟΠΥΥ, μέσω της οποίας καταγγέλλει πως παρότι η σύμβαση με τον οργανισμό προβλέπει καταβολή των οφειλών στο Σύλλογο, ο οποίος καλείται στη συνέχεια να τις μοιράσει στα μέλη-φαρμακοποιούς, ο ΕΟΠΥΥ την παραβίασε.

Χθες ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε συνολικά το ποσό των 140 εκατ. ευρώ για χρέη προς τους φαρμακοποιούς με απευθείας καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών, τους αριθμούς των οποίων, όπως αναφέρει ο Λουράντος, διέθετε στα μητρώα του από την εποχή που το ΙΚΑ πλήρωνε απ' ευθείας τους φαρμακοποιούς.

“Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτες εκατοντάδες επιταγές μελών μας, τα οποία αδυνατούν όλως ανυπαιτίως να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις καθώς η ασυνέπεια των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον Τειρεσία”, τονίζει ο πρόεδρος του ΦΣΑ.

Ο κ. Λουράντος ο οποίος σημειώνει ότι είχε ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ να μην προβεί σε απευθείας καταβολές των χρεών του ΟΠΑΔ έτους 2011, ζητά την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων υπό των αρμοδίων προσώπων του ΕΟΠΥΥ, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Υγείας, “που παραβιάζοντας συμβάσεις και νόμους, οδηγούν εν γνώσει τους έντιμους επαγγελματίες και οικογενειάρχες στο χείλος του γκρεμού”.

Σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας με θέμα το ωράριο των εφημεριών.

ΕΝΕΤ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου