Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο ΙΣΑ αμφισβητεί το πεδίο εφαρμογής της ανάρτησης πινακίδας στα Ιατρεία

Ο ΙΣΑ με έγγραφό του, της 14-1-2013 αμφισβήτησε το κατά πόσο τα ιατρεία και οι ιατρικές εταιρείες ως φορείς προεχόντως άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 1 της παραπάνω αγορανομικής διάταξης σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται η ανάρτηση πινακίδας ότι «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ- ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)».

Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον κ. Υπουργό όπως άμεσα με ερμηνευτική εγκύκλιο προβεί στην αναγκαία διευκρίνιση ότι κατά την έννοια των παραπάνω διατάξεων στις «επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών» δεν εμπίπτει η άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος (ιατρικής, δικηγορίας κλπ).

Το ΔΣ του ΙΣΑ αποφάσισε ότι εφόσον ο Υπουργός εμμείνει στην άποψη ότι στη ρύθμιση αυτή ανήκουν και οι φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ως επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ενημερώνουμε πάντως τα μέλη μας ότι η παράβαση της εν λόγω αγορανομικής διάταξης συνεπάγεται την επιβολή προστίμου 1000 €.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ   ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου