Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αλαλούμ με την εξόφληση των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ

Δεκάδες τηλεφωνήματα δέχεται σε καθημερινή βάση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, από φαρμακοποιούς – μέλη του για λάθη στην εξόφληση τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΦΣΑ, «κατ' αρχάς εκταμιεύθηκε μικρότερο ποσό για τα χρέη του ΟΠΑΔ για συνταγές του 2011 (εν αγνοία του υπ. Υγείας κ. Λυκουρέντζου) που εκτέλεσαν τα φαρμακεία. Κατόπιν, το ποσό αυτό κατατέθηκε σε λογαριασμούς φαρμακείων που υπήρχαν προ διετίας, όταν ακόμα λειτουργούσε το ΙΚΑ, και πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη κλείσει, όπως υπάρχουν και τράπεζες που επίσης έχουν κλείσει (π.χ. ΑΣΠΙΣ κ.λπ.).

Ο ΦΣΑ έιχε ήδη επισημάνει εγγράφως στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τα προβλήματα που τυχόν δημιουργθούν και γι αυτό το λόγο ο Φαρμακευτικός Συλλογος Αττικής μιλά για μεθοδεύσεις του ΕΟΠΥΥ.

Όπως επισημαίνει ο ΦΣΑ, «οι φαρμακοποιοί εδώ και 1,5 χρόνο πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ μέσω του διανεμητικού λογαριασμού του Συλλόγου τους, πράγμα που έγινε και με την προκαταβολή των χρεών του ΟΠΑΔ του 2011 τον περασμένο Μάιο, όταν ήταν διοικητής ο κ. Βουδούρης.

Ο Φ.Σ.Α δηλώνει ότι δεν υπήρχε κανένα διαδικαστικό πρόβλημα και αδυνατεί να ερμηνεύσει την πρωτοφανή ενέργεια του Οργανισμού, που προφανώς κατέθεσε λιγότερα χρήματα οδηγώντας τους φαρμακοποιούς σε οικονομικές περιπέτειες με τις τράπεζες, εφόσον δεν μπορούν να καλύψουν τις επιταγές και τις υποχρεώσεις τους.

Ο Φ.Σ.Α. στη χθεσινή συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας, τον κάλεσε να παρέμβει άμεσα επί του συγκεκριμένου θέματος και ο υπουργός υποσχέθηκε να το κάνει.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες αποδεικνύουν την αποδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, που σε συνδυασμό με την παρατεταμένη πλημμελή λειτουργία της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, δείχνουν ότι μαθητευόμενοι μάγοι στο χώρο της υγείας, προσπαθούν να καταστρέψουν τα πάντα».

Από Νίνα Κομνηνού
YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου