Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣΙΔΙΚ: Παραμετροποίηση Ηλεκτρονικού Συστήματος

Προς
ΠΡΟΕΔΡΟ του ΕΟΠΥΥ, κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο
Κοινοποίηση : Γενικό Διευθυντή, κ. Ν. Καρβουνάς
: Διευθυντής Σχεδιασμού, κ. Ι. Βαφειάδης
: Οικονομική Διευθύντρια, κα. Φ. Περδίκη
: Διευθυντή Πληροφορικής, κ. Γ. Αγγούρης

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2013

Θέμα : «Παραμετροποίηση Ηλεκτρονικού Συστήματος»

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε ότι, η ΗΔΙΚΑ προχώρησε στην ενοποίηση των εφαρμογών λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με την εφαρμογή e-prescription.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι προς την σωστή κατεύθυνση και τα μέλη μας θα την στηρίξουν από την πρώτη στιγμή. Άλλωστε, αποτελούσε πάγιο αίτημα του κλάδου μας από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

Η προοπτική αυτή, μας είχε ανακοινωθεί από εκπροσώπους τόσο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας όσο και του Οργανισμού, σε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. 

Στην σύσκεψη αυτή, είχαν αναληφθεί δεσμεύσεις από πλευράς πολιτείας, ότι θα υπάρξει ενημέρωση και διαβούλευση με τους παρόχους από τους υπευθύνους σχεδιασμού του project, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που καταγράφονται στις μέχρι σήμερα υφιστάμενες λογισμικές εφαρμογές.

Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, ενώ δόθηκε η πιλοτική εφαρμογή του e-prescription στην αγορά υπηρεσιών υγείας. Ζητούμε την άμεση συνάντηση με υπευθύνους του Οργανισμού και της ΗΔΙΚΑ για την επίλυση των κάτωθι θεμάτων :

Καταγραφή των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν στις υφιστάμενες εφαρμογές όπως τις βιώνουν καθημερινά το σύνολο των παρόχων και στη συνέχεια ενοποίηση τους και μετάβαση στη νέα εφαρμογή.
Ξεκαθάρισμα από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, ποια πολιτική τιμών θα ισχύσει και άμεση αποτύπωσή τους στην νέα ηλεκτρονική υποβολή. Δηλαδή θα ισχύουν οι τιμές Φ.Ε.Κ. με την έκπτωση ως ίσχυε, οι νέες ασφαλιστικές τιμές χωρίς την έκπτωση ή κάτι άλλο;

Υπενθυμίζουμε ότι, πολλοί πάροχοι δεν έχουν υποβάλλει το μήνα Δεκέμβριο, παρά τις παραινέσεις υπηρεσιακών σας παραγόντων, γιατί η εκ των υστέρων έκδοση πιστωτικού τιμολογίου δεν είναι πανάκεια.

Η όλη διαχείριση μέχρι σήμερα, εξαιτίας της μη συμμόρφωσης του e-dapy στις νέες ασφαλιστικές τιμές, μας εκθέτει καθημερινά σε σωρεία παραβάσεων.
Την δυνατότητα υποβολής παραπεμπτικών και με την διαδικασία batch up load και στη νέα εφαρμογή.
Την δυνατότητα αποτύπωσης των λόγων της όποιας διαφοράς καταγράφεται μεταξύ της υποβολής του παρόχου και αυτού που βεβαιώνει η εφαρμογή (στο e-dapy δεν υπάρχει).
Η άμεση απόδοση κλειδαρίθμων και όχι η επανεμφάνιση των πρακτικών του παρελθόντος που για την παραλαβή του κλειδαρίθμου χρειάστηκαν 20 ημέρες.

Ευελπιστούμε στην άμεση συνεργασίας μας.

Με εκτίμηση


Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Βουγιούκας    Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος      Βιοχημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου