Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ανέστειλαν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). 

Όπως ανακοίνωσε το συνδικαλιστικό τους όργανο (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ),«αφού εκτίμησε την υπό διαμόρφωση κατάσταση και τις πρόσφατες δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για έκτακτη και επαρκή επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ», αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων. 

Οι περίπου 5.200 ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων του βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας από τις 17 Δεκεμβρίου, διεκδικώντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού για το περασμένο έτος ύψους 300 εκατ. ευρώ. 

Οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να αναζητούν και πάλι διαθέσιμο γιατρό είτε για επίσκεψη είτε για ιατρική πράξη, ωστόσο δεν θα έχουν εφεξής στη διάθεσή τους τον ίδιο αριθμό γιατρών. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ , κ. Γιώργο Ελευθερίου, περισσότεροι από 1.200 γιατροί έχουν γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Οργανισμού την διακοπή των συμβάσεών τους για το τρέχον έτος. 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου