Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΟΠΥΥ: Διευρύνεται η γύμνια σε γιατρούς

Η δραματική συρρίκνωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μετά τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ πριν ένα χρόνο αποτυπώνεται στο γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού σε 21 νομούς της χώρας δεν καλύπτονται από παιδίατρο, με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους την επίσκεψη σε ιδιωτικό ιατρείο.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ έχουν αποχωρήσει 1.500 συμβεβλημένοι γιατροί από τους 5.500 αρχικά, καταγγέλλοντας μονομερώς τη σύμβασή τους με τον Οργανισμό, ο οποίος στην πράξη έχει προχωρήσει σε παύση πληρωμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σωρευτεί οφειλές ακόμη και 2 ετών στους κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς και 8 μηνών στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ. Οι παλιές οφειλές είναι 1,1 δισ. για τα έτη 2010 και 2011, χωρίς «κουρέματα», ενώ για το 2012 έχουν ανέλθει σε 300 εκατ. ευρώ.

Συγχώνευση διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ

Εκτός απ' τον ακρωτηριασμό των υγειονομικών παροχών συνεχίζεται και η συγχώνευση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Με απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ από την «14-1-2013, αναστέλλεται η λειτουργιά του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ηρακλείου Αττικής και η ασφαλιστική του περιοχή μεταφέρεται στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ν. Ιωνίας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου