Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας του ΙΣΑ με το Διευθ.Σύμβουλο και στελέχη της ΗΔΙΚΑ για την εφαρμογή του νέου προγράμματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης e-prescription


Την τρίτη συνάντηση για το νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης e-prescription που θα συγκερασει τα συστήματα e-diagnosis και e-syntagografisi σε κοινή πλατφόρμα ολοκλήρωσαν η αρμόδια ομάδας εργασία του ΙΣΑ με το Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Χαλαρη και στελέχη της ΗΔΙΚΑ την Παρασκευή 4/1 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο ταμίας του ΙΣΑ και εκπρόσωπος του ΙΣΑ στην ΗΔΙΚΑ κ. Φώτης Πατσουράκος, ενώ στην ομάδα εργασίας συμμετείχε και ο επίτιμος Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Σωτήρης Ρηγάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των μελών της επιτροπής του ΙΣΑ που αποτελούν την ομάδα εργασίας για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα της ΗΔΙΚΑ e-prescription, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του προγράμματος e-prescription στο ξεκίνημά του, το οποίο προβλέπεται προς τα μέσα του τρέχοντος μηνός.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το σύντομο της περιόδου προετοιμασίας της εφαρμογής, επισημαίνοντας τις ενδεχόμενες λειτουργικές δυσκολίες του συστήματος που θα ανακύψουν, οι οποίες θα έχουν ως συνέπεια την ταλαιπωρία γιατρών και ασθενών

Γι αυτό ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΗΔΙΚΑ να υπάρξει μια πρώτη περίοδος πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος, ώστε να καταγραφούν τυχόν προβλήματα και δυσκολίες του συστήματος και στη συνέχεια να δοθεί σε καθολική εφαρμογή η πλατφόρμα του e-prescription.

Στόχος του ΙΣΑ είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία αυτού του συστεμικου περιβάλλοντος εις διευκόλυνση των λειτουργών υγείας και εις όφελος των ασφαλισμένων πολιτών.



Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Πατούλης Στάθης Τσούκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου