Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΣΙΠΥ Κείμενο του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων

Αθήνα, 04/02/2013

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ

Η τελευταία ανακοίνωση στο site των φαρμακοποιών φανερώνει πλέον καθαρά τα αίτια της κακοδαιμονίας της ταλαίπωρης χώρας. Οι φαρμακοποιοί συνδικαλιστές είχαν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ένα απλοϊκό τρικ με επιτυχία 100%. Κατεβάζουν τα ρολά των φαρμακείων μια εβδομάδα και το υπουργείο σπεύδει και πληρώνει. 

Έγινε μια, δύο εκατόν δύο. Οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν σχεδόν όλο το 2012, οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν το πλείστον από τα παλαιά χρέη. Από την άλλη μεριά εργαστήρια και διαγνωστικά περίμεναν με αξιοπρέπεια την σειρά τους στο ταμείο. Αλλά η αξιοπρέπεια σε αυτό το κράτος τιμωρείται. 

Έτσι τα εργαστήρια έχουν πληρωθεί από το 2012 μόνο 6 μήνες (πράγμα που ντράπηκε να το ομολογήσει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στην τηλεόραση λέγοντας ψευδώς ότι έχει πληρώσει και τον Αύγουστο και ετοιμάζεται να πληρώσει Σεπτέμβριο- Οκτώβριο). Για τα παλιά χρέη ας μη γίνεται λόγος. Οπότε εκ των πραγμάτων το τρίπτυχο. Υπουργείο -ΕΟΠΥΥ- Φαρμακοποιοί ανάγκασαν τα εργαστήρια να προβούν σε επίσχεση εργασίας για να πάρουν κάτι έναντι των δεδουλευμένων. Την ίδια μέρα ο πρόεδρος των φαρμακοποιών καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τα μέλη του διότι φοβάται ότι κάνοντας επίσχεση εργασίας τα διαγνωστικά θα πάρουν Χρήματα. Χρήματα που και αυτά εποφθαλμιούν οι φαρμακοποιοί. 

Βεβαίως η προώθηση των συμφερόντων του καθενός είναι ύψιστος κανόνας της ανθρώπινης συμπεριφοράς μέχρι ενός σημείου όμως. Από κει και έπειτα αρχίζει μια παθολογία σε άτομα που σκέπτονται αποκλειστικά τον εαυτό τους πέραν από κάθε κοινωνική ηθική χωρίς καμία μορφή αντικειμενικής θεμελίωσης. Από την άλλη πλευρά το κράτος μας που πρεσβεύει τις μεταρρυθμίσεις στους διαφόρους τομείς κοινωνικής δραστηριότητας, ως πότε θα ενεργή με τους αυτοματισμούς των προηγούμενων δεκαετιών; (Απεργία – Κοινωνική- Αναταραχή- Μερική ικανοποίηση απεργών κ.λ.π). Δεν πρέπει επιτέλους οι οικονομικές συναλλαγές ΕΟΠΥΥ και παροχών Υγείας να μπουν σε μια σοβαρή βάση ούτως ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όπως γίνεται σήμερα με διαγνωστικά και φαρμακοποιούς;

Θ. Γεωργακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου