Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δραματική υποβάθμιση της περίθαλψης του ασθενή από τις περικοπές που προβλέπονται στον Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ



Η δραματική υποβάθμιση της περίθαλψης του Έλληνα ασθενή συνεχίζεται με τις σκληρές περικοπές σε βασικές παροχές που προβλέπονται στον Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Ο περικοπές σε βοηθήματα, φυσικοθεραπείες, γυαλιά και άλλες βασικές παροχές αποτελούν ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα για τον ασθενή ο οποίος έχει φτάσει πλέον να κόβει ακόμα και τα φάρμακά του γιατί δεν έχει να πληρώσει την συμμετοχή.

Επιπλέον η πρόθεση για μείωση των συμβεβλημένων γιατρών κατά 10% θ αποτελέσει μια ακόμα σοβαρή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς ο ασθενής δεν θα μπορεί πλέον ούτε γιατρό να βρει για να εξυπηρετηθεί.

Είναι σαφές ότι ο ΕΟΠΥΥ χρειάζεται περισσότερους γιατρούς για να κατορθώσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο περίθαλψης για τον ασθενή.

Οι περικοπές έχουν στόχο να μετακυληστεί το κόστος της περίθαλψης στην τσέπη των ασθενών .

Η εικόνα της τριτοκοσμικής περίθαλψης που προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ αποτυπώνεται στις μαύρες σακούλες των σκουπιδιών μέσα στις οποίες φυλάσσονται τα παραστατικά των δεδουλευμένων των γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων για τα έτη 2010 και 2011-όπως αποκαλύφθηκε σε σημερινό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας-.

Για το σημαντικό αυτό θέμα ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή στους υπουργούς Υγείας καθώς και στον διοικητή του Φορέα με την οποία διαμαρτύρεται εντόνως για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Όπως τονίστηκε «οι εικόνες αυτές μας προκαλούν οργή, διότι οι κόποι χιλιάδων ιατρών βρίσκονται «αρχειοθετημένοι» σε υπόγεια υπηρεσιών, μέσα σε σακούλες σκουπιδιών».
Ο ΙΣΑ κάλεσε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να προβεί σε άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων-εργαστηρίων, προκαταβάλλοντας ως έναντι το 90% πριν την εκκαθάριση και να μας προσδιορίσει άμεσα σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου