Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Με καθυστέρηση πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία τις Δημόσιες Μονάδες Υγείας


Αθήνα
Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας Φ.Σκοπούλη

Σημαντική υστέρηση εισπράξεων των Δημοσίων Μονάδων Υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία, αποτυπώνει έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, μετά από αναφορά του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Θωμά Ψύρρα για τα προβλήματα των δομών ψυχικής υγείας.

Το έγγραφο υπενθυμίζει ότι από το 1999 έχει ανατεθεί η υλοποίηση μονάδων και δράσεων ψυχικής υγείας εκτός από τα ΝΠΔΔ (νοσοκομεία) και σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και επισημαίνει ότι «η λειτουργία των δομών αυτών χρηματοδοτείται κυρίως από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, ένα μέρος από την είσπραξη νοσηλίου για τους ασφαλισμένους και από την κράτηση 2% επί των προμηθειών του τομέα υγείας». 

Όπως όμως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, «για το 2012 ο σχετικός κωδικός είχε αρχική πίστωση 40 εκατομμύρια ευρώ και αναμένονταν τουλάχιστον 29 εκατομμύρια ευρώ από την κράτηση 2% επί των προμηθειών του τομέα υγείας. Πλην, όμως, μέχρι σήμερα, έχουν εισπραχθεί μόνο 7 εκατομμύρια ευρώ λόγω της υστέρησης εισπράξεων Δημοσίων Μονάδων Υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η καταβολή των προβλεπομένων νοσηλίων από τους ασφαλιστικούς φορείς ανήλθε στο ποσό των 358.058,53 ευρώ για το διάστημα από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2012».

health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου