Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ.

Κύριε Πρόεδρε, Μια βεβιασμένη απόφαση με συνοπτική διαδικασία και χωρίς διάλογο ελήφθη στην τελευταία ΓΣ του ΠΙΣ για σοβαρότατο θέμα που αφορά τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς. 

Γνωρίζω πως στο σώμα υπάρχουν και άλλες διαφορετικές απόψεις για το θέμα, που όλες έχουν κοινή αφετηρία την διαπίστωση πως οι σημερινοί όροι αποζημίωσης των γιατρών είναι εξευτελιστικοί. 

Για παράδειγμα υπάρχει η πρόταση για καθολική αποχώρηση όλων των γιατρών που έχουν εργασιακή σχέση με τον ΕΟΠΥΥ (τόσο των γιατρών πρώην ΙΚΑ με παραίτησή τους από τις μονάδες όσο και των συμβεβλήμένων). 

Επίσης, υπάρχει η πρόταση (η πιο λογική κατά τη γνώμη μου) για κοινό, ενιαίο, πανιατρικό αγώνα ΟΛΩΝ (πρώην ΙΚΑ, συμβεβλημένων, μη συμβεβλημένων) για ΝΕΑ, ΑΞΙOΠΡΕΠΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ με ενημέρωση της κοινής γνώμης, αποχές, επισχέσεις, διαμαρτυρίες κλπ. 

Σε καμία περίπτωση πάντως αυτά τα θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. 

Πιστεύω πως για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα πρέπει να ξανασυζητήσουν όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε ειδική κατά τόπους γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το εν προκειμένω, και στη συνέχεια να συζητηθεί πάλι σε νέα έκτακτη ΓΣ του ΠΙΣ ή σε έκτακτη σύνοδο των προέδρων των ιατρικών συλλόγων.

Συναδελφικά, Πάνος Παπανικολάου "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου