Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Για το πρόσφατο επεισόδιο με τον απερχόμενο Διοικητή(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)

 ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΚΥΜ
(ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)

Βόλος 23/02/13

Μετά το τελευταίο γεγονός, που συνέβη στο Νοσοκομείο του Βόλου στην Χειρουργική κλινική, έξω από το γραφείο του προέδρου της ΕΙΝΚΥΜ Κου Χαυτούρα, την Παρασκευή 22/02/13,μεταξύ του απερχόμενου διοικητή Κου Ζαχαρόπουλου και του προέδρου της ΕΙΝΚΥΜ Κου Χαυτούρα, το σύνολο του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, νοιώθει την ανάγκη να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΜ, αλλά και την αγανάκτησή του με την συμπεριφορά του διοικητή, προς το ιατρικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου που κατά καιρούς έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο λογικής.

Το ποτήρι ξεχείλισε. Η κατάσταση που επικρατεί στο Αχιλλοπούλειο δεν πάει άλλο.

Κατηγορήθηκε ο κος Χαυτούρας ότι ασκεί ιδιωτική ιατρική, επειδή θέλησε να καθοδηγήσει συγγενή ασθενούς για την περεταίρω αντιμετώπισή του, πράγμα το οποίο πρέπει να τονισθεί ότι καθημερινά όλοι οι γιατροί του Νοσοκομείου πραγματοποιούν με σκοπό την εξυπηρέτηση των ασθενών προς αποκατάσταση της υγείας των, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι γιατροί δεν υποστηρίζουμε και την λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

Μπορεί λοιπόν κανείς να θεωρήσει παράνομη την συγκεκριμένη παροχή υπηρεσιών, ειδικά σε τμήματα που έχουν καθημερινή και εικοσιτετράωρη εφημερία και να θεωρηθεί αυτό ιδιωτική ιατρική?

Δυστυχώς η καθυστέρηση αποχώρησης του διοικητή έχει τραγικές συνέπειες για το Νοσοκομείο και κατά συνέπεια για τον λαό της Μαγνησίας.

Αυτός ο άνθρωπος που υποβάθμισε και αμαύρωσε το κύρος του Νοσοκομείου, εις βάρος των πολιτών, που ειδικά αυτή την εποχή της κρίσης το έχουν εξαιρετικά ανάγκη, συνεχίζει να λειτουργεί με τραμπουκισμό και αυταρχισμό έτσι ώστε να εξουδετερώσει αυτούς που αγωνίζονται, προσφέροντας στους συνανθρώπους μας , αυτούς που δεν δέχτηκαν να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το Νοσοκομείο, και αντιστάθηκαν για το καλό του λαού της Μαγνησίας.

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου αυξάνονται καθημερινά, τη στιγμή που ο απερχόμενος διοικητής ασχολείται με ανούσια θέματα.

Συνεχίζει να παραμένει εκτός λειτουργίας ο απαρχαιωμένος αξονικός τομογράφος. Κλινικές έχουν μείνει με έναν γιατρό ώστε να υπάρχουν πολλές ημέρες τον μήνα χωρίς να εφημερεύουν τμήματα ζωτικής σημασίας. Ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα το Αχιλλοπούλειο να καταντάει ένα κέντρο διακομιδής ασθενών. Ζωές ανθρώπων μπαίνουν καθημερινά σε κίνδυνο. Τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Υπάρχει έλλειψη υλικών με αποτέλεσμα την αναβολή χειρουργείων.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του διοικητή για να λυθούν τα πολλαπλά προβλήματα έτσι ώστε να ξαναγίνει το Νοσοκομείου του Βόλου ένα Νοσοκομείο αντάξιο του λαού της Μαγνησίας.

Τα μέλη της ΕΙΝΚΥΜ

YGEIANET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου