Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ Ο ΕΟΠΥΥ, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ !



ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

Κηφισίας 18, 11526, Αθήνα. Τηλ. – Fax: 2107785805, 6944542664



Δελτίο Τύπου

Αθήνα 28/2/20 13 

ΘΕΜΑ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ Ο ΕΟΠΥΥ, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ !

Το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”, με τις ατέλειωτες σακούλες σκουπιδιών γεμάτες από παραστατικά δεδουλευμένων ιατρών και διαγνωστικών κέντρων, που περιμένουν την πολυπόθητη εκκαθάριση , αποδεικνύουν με τον πιο παραστατικό τρόπο την κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης και αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

Οι εικόνες αυτές αποδεικνύουν τον τριτοκοσμικό τρόπο που λειτουργούν οι υπηρεσίες του οργανισμού και το μέγεθος του εμπαιγμού προς τους ιατρούς και τους λοιπούς παρόχους, που περιμένουν εδώ και 3 έτη να πληρωθούν για υπηρεσίες που προσεγγίζουν το 1,5 δις ευρώ !

Παρά τις σαφείς οδηγίες του πρωθυπουργού προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, είναι ξεκάθαρο ότι ΔΕΝ γίνεται καμία κίνηση από πλευράς τους προκειμένου να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις μέχρι τέλος Μαρτίου. Αντ’ αυτού, κάποιοι επιχαίρουν αδικαιλόγητα για μείωση των δαπανών του οργανισμού, μείωση όμως που προέρχεται από την ουσιαστική στάση πληρωμών του οργανισμού και το “κούρεμα” του συνόλου, σχεδόν, των παροχών προς τους πολίτες ! Την ίδια στιγμή με τις πολιτικές που ακολουθούν έχουν καταφέρει να αφήσουν ολόκληρες περιοχές της χώρας χωρίς γιατρούς βασικών ειδικοτήτων, αφού οι ενεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ από 5500 στις αρχές του 2012 έχουν μειωθεί στους 4200 ! 

Είναι σαφές ότι για την τριτοκοσμική αυτή εικόνα, που εκθέτει την χώρα μας διεθνώς, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες από πλευράς της αρμόδιας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την αποστολή που τους ανέθεσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ίσως θα ήταν καλύτερα να αφήσουν την δουλειά σε όσους μπορούν και θέλουν να την κάνουν !

Για άλλη μία φορά καλούμε τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας, να προβεί σε ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή των οφειλών, παλαιών και νέων, ύψους 1,5 Δις, με σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα καθώς τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Κάθε καθυστέρηση από εδώ και στο εξής θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση τους παρόχους υγείας, σε υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και σε απαξίωση της δημόσιας εικόνας του κρατικού μηχανισμού.

Γιά το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ 

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμμ.

Ελευθερίου Γεώργιος        Παπασιδέρης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου