Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

«Πλήρης αποσύνθεση» των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ- Ένωση Ιατρών του Οργανισμού

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 11:37

Για πλήρη αποσύνθεση και αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών του Οργανισμού, με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» στο οποίο απεικονίζονταν «σακούλες σκουπιδιών γεμάτες από παραστατικά δεδουλευμένων ιατρών και διαγνωστικών κέντρων, που περιμένουν την πολυπόθητη εκκαθάριση».

«Οι εικόνες αυτές αποδεικνύουν τον τριτοκοσμικό τρόπο που λειτουργούν οι υπηρεσίες του οργανισμού και το μέγεθος του εμπαιγμού προς τους ιατρούς και τους λοιπούς παρόχους, που περιμένουν εδώ και 3 έτη να πληρωθούν για υπηρεσίες που προσεγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Οι γιατροί καταλογίζουν πολιτικές ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι παρά τις σαφείς οδηγίες του πρωθυπουργού «δεν γίνεται καμία κίνηση από πλευράς τους προκειμένου να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις μέχρι τέλος Μαρτίου».

«Αντ' αυτού», υπογραμμίζει η Ένωση, «κάποιοι επιχαίρουν αδικαιλόγητα για μείωση των δαπανών του οργανισμού, μείωση όμως που προέρχεται από την ουσιαστική στάση πληρωμών του οργανισμού και το "κούρεμα" του συνόλου, σχεδόν, των παροχών προς τους πολίτες. Την ίδια στιγμή με τις πολιτικές που ακολουθούν έχουν καταφέρει να αφήσουν ολόκληρες περιοχές της χώρας χωρίς γιατρούς βασικών ειδικοτήτων, αφού οι ενεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ από 5500 στις αρχές του 2012 έχουν μειωθεί στους 4200».

«Αν δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την αποστολή που τους ανέθεσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ίσως θα ήταν καλύτερα να αφήσουν την δουλειά σε όσους μπορούν και θέλουν να την κάνουν», τονίζουν οι γιατροί και ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας την «άμεση αποπληρωμή των οφειλών, παλαιών και νέων, ύψους 1,5 δισ., με σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα καθώς τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

«Κάθε καθυστέρηση από εδώ και στο εξής», όπως επισημαίνουν, «θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση τους παρόχους υγείας, σε υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και σε απαξίωση της δημόσιας εικόνας του κρατικού μηχανισμού».

NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου