Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Άμεση εξόφληση των χρεών του πρώτου 6μήνου του 2012, ζητά ο ΣΦΕΕ από τον ΕΟΠΥΥ


Μετά τη χθεσινή τους συνάντηση με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα των χρεών του Οργανισμού ως προς τη φαρμακοβιομηχανία, έστειλαν και επίσημη επιστολή οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ μήπως και εισακουστούν.

Τα συνολικά χρέη του Οργανισμού προς τις εταιρείες έφτασαν στα 800 εκατ. ευρώ και ο ΣΦΕΕ ζητά από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να εξοφληθούν άμεσα, τα χρέη τουλάχιστον για το πρώτο 6μηνο του 2012, έτσι ώστε να δοθεί μια οικονομική ανάσα στις εταιρείες που αυτή τη στιγμή πιέζονται ασφυκτικά.

Να σημειωθεί επίσης, ότι ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κωνσταντίνος Φρουζής στην επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ, επισημαίνει ότι και σε πρότερη επιστολή του προς τα νοσοκομεία, γίνονται επιλεκτικές εξοφλήσεις τιμολογίων με αδιαφανή κριτήρια, τη στιγμή που οι εισπράξεις των εταιρειών από τον ΕΟΠΥΥ, σε αντίθεση με άλλους προμηθευτές υγείας, είναι μηδενικές.

Να θυμίσω ωστόσο, ότι εκτός από αυτά τα 800 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ, εκκρεμεί και το 1 δισ. ευρώ των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, γεγονός που φέρνει πράγματι τη φαρμακοβιομηχανία οικονομικά στο χείλος του γκρεμού και το μέλλον για τις φαρμακευτικές εταιρείες στη χώρα μας προβλέπεται μάλλον δυσοίωνο.

www.iatrikostipos.com

Ανθή Αγγελοπούλου

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου