Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Σαλμάς: «Πότε στο παρελθόν χρωστούσταν τα ταμεία μόνο 3 μήνες στους φαρμακοποιούς; ΠΟΤΕ είναι η απάντηση, δε πρέπει να διαμαρτύρονται συνεχώς!»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Μάριο Σαλμά είχε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Life η δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου. Πολλά και ενδιαφέρονται ακούστηκαν στην εκπομπή, που ήδη προκαλούν αντιδράσεις στους φαρμακοποιούς... Ειπώθηκε ότι ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν χρωστούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία στους φαρμακοποιούς μόνο τρεις μήνες (!), είπε πως αποπληρώθηκαν όλα (!) τα ληξιπρόθεσμα παλαιά χρέη, ενώ για τις ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στην αγορά κατηγόρησε για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός τα φαρμακεία.

Για τις ελλείψεις φαρμάκων και το δημοσίευμα της Guardian:

Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, δεν υφίσταται μόνο στην Ελλάδα. Επιδεινώθηκε λόγω μείωσης τιμών, λόγω παράλληλων εξαγωγών, λόγω πίεσης βιομηχανίας για να μη μειωθούν οι τιμές.

«Στην Αγγλία που αναφέρεται η Guardian έχουν αποφασίσει να έχουν ακριβό φάρμακο. Εμείς εδώ έχουμε αποφασίσει να έχουμε φθηνό φάρμακο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς.

«Τις μειώσεις τιμών τις κάνουμε προς όφελος του πολίτη, η εξοικονόμηση δαπανών υπέρ ΕΟΠΥΥ οφελεί τον ασφαλισμένο.»

Σχετικά με τους ελέγχους και τις ποινές για τις ελλείψεις:

«Στους ελέγχους που κάναμε ως σήμερα βρήκαμε πάνω από 360 φαρμακεία να εμπλέκονται σε κύκλωμα επαναπώλησης φαρμάκων από φαρμακεία σε φαρμακαποθήκες. Αντί να δίνουν τα φάρμακα οι φαρμακοποιοί σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους τα ξαναπουλούσαν στις αποθήκες για το κέρδος. Ύστερα βγαίναν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι και κάνανε παράπονα ότι υπάρχουν ελλείψεις. Εμείς απαγορέψαμε τις εξαγωγές, βάλαμε πρόστιμα και αποκαθιστούμε το πρόβλημα.»

Για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ο κ. Σαλμάς είπε:

«Ο ΕΟΠΥΥ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πέρσι. Στους φαρμακοποιούς έχουμε εξοφλήσει όλες τις παλιές υποχρεώσεις με τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Χρωστάμε μόνο Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Πείτε μου πότε στο παρελθόν τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούσαν μόνο τρεις μήνες στους φαρμακοποιούς; ΠΟΤΕ είναι η απάντηση. Όλοι οι πάροχοι πληρώνονται καλύτερα από ότι στο παρελθόν.»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα όσα είπε ο κ. Σαλμάς στο παρακάτω βίντεο: (από το 25ο λεπτό και μετά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου