Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μετακομίζει ο ΕΟΠΥΥ! Κρίση και προβλήματα ξεσπιτώνουν τον Οργανισμό

Μαζεύουν σιγά σιγά τα πράγματά τους από το κτίριο της Κηφισίας και αναχωρούν για άλλες…πολιτείες διοίκηση και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ καθώς εντός των ημερών ο Οργανισμός αλλάζει στέγη. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μετακομίζει και ο ΕΟΠΥΥ από το πολυτελές αλλά ημιτελές κτίριο της Λεωφόρου Κηφισίας, ένα κτίριο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω προβλημάτων στη σύμβαση και οικονομικών εκκρεμοτήτων. 
Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται οι υπηρεσίες να μεταφερθούν σε κτίριο που ανήκε στο παρελθόν στο ΙΚΑ και βρίσκεται βέβαια πολύ κοντά στο υπάρχον. Ο ΕΟΠΥΥ θα γειτνιάζει πλέον με το ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς τα κτίρια βρίσκονται εξαιρετικά κοντά. 
Πρόκειται ωστόσο για έναν χώρο πολύ μικρότερο όπου θα στεγασθούν οι κεντρικές υπηρεσίες του Οργανισμού. 
Εξάλλου το σημερινό κεντρικό κτίριο παραμένει σχεδόν στο 80% άδειο καθώς καλύπτεται μόνο ένας όροφος για τον ΕΟΠΥΥ και τμήμα του ισογείου για το ΕΚΕΠΥ. 

Παραμένει όμως και μεγάλη πληγή για το υπουργείο Υγείας καθώς ειδικά το τελευταίο διάστημα είχε εγκαταλειφθεί πλήρως λόγω λιγοστών κονδυλίων με συνέπεια να μην προχωρήσουν ποτέ τα έργα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρεςπέφτουν ακόμη και σοβάδες σε πολλά τμήματα του χώρου. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην προέδρος του ΕΟΠΥΥ είχε καταγγείλλει όταν αποχωρούσε ότι δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο Οργανισμός ενίοτε να ...δανείζεται και ρεύμα από διπλανά κτίρια. 
Πάντως τα εγκαίνια του νέου κτιρίου αναμένεται να γίνουν με την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά.

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου