Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ….. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ .....


Όπως γνωρίζουμε η Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή της συνταγογράφησης με δραστική ουσία, έχει προσβληθεί στο ΣτΕ από ΠΙΣ, ΙΣΑ και ΣΦΕΕ.

Ο ΦΣΑ κατέθεσε σήμερα στο ΣτΕ τρείς ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ.

Ομως το θέμα είναι σοβαρό διότι όπως φαίνεται η προσφυγή του ΣΦΕΕ στηρίζεται στό ότι ο Υπουργός δεν έχει νομοθετική εξουσιοδότηση. Καθαρά νομικό πρόβλημα και όχι επιστημονικό, όπως ισχυρίζονται κάποιοι που .... χάνουν τα .... κεκτημένα!!!

Το υπουργείο Υγείας από την μεριά του .....ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΡΩΣΕ (;) κατά τον πλέον νομικό τρόπο την διάταξη και όλα τώρα είναι στον αέρα... Αν θέλει ... μπορεί να το διορθώσει ..... Αν θέλει !

Την άλλη Παρασκευή εκδικάζεται (αν δεν αναβληθεί) και τότε θα δούμε. Ο ΦΣΑ όπως ανέφερα θα είναι παρών !

Πάντως το τι σκαρφίζονται κάποιοι ιατροί για να επιβάλλουν την εταιρεία της προτίμησής τους στην συνταγή δεν λέγεται !!! Αν υπήρχε όσκαρ εφευρετικότητας θα το έπερναν !!!! Τι χαρτάκια δίνουν, τι εμπορικές ονομασίες γράφουν στα βιβλιάρια, τι επισημάνσεις στις ηλεκτρονικές συνταγές βάζουν, το τι γίνεται δεν περιγράφεται.... Ως και απειλητικά τηλεφωνήματα πεφτουν για κάποιες αλλαγές που ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ κάνουμε !!!

Σήμερα συνάδελφοι, μου έστειλαν και ενα έντυπο που οι ιατροί μοιράζουν στα διαγνωστικά κέντρα και σας το παρουσιάζω:

«ΦΙΛΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕ,

Για την ταλαιπωρία σου αυτή , εμεις οι ιατροί , δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Θα πρέπει να γνωρίζεις πως αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις καθώς μας οφείλονται δεδουλευμένα 2 ετων και φέτος έχουμε πληρωθεί μόνο μέχρι τον Ιούλιο για επισκέψεις και Μαϊο για πράξεις.

Θα πρέπει να γνωρίζεις πως για τον ΕΟΠΥΥ δεν είμαστε όλοι ίσοι.

Οι φαρμακοποιοί έχουν κατά μεσο όρο 5.000 ευρώ κέρδος κάθε μήνα, δεν τους χρωστάνε πια για το 2011 και έχουν πληρωθεί ΚΑΙ τον Σεπτέμβριο 2012.

Οι φυσικοθεραπευτές έχουν κατά μέσον όρο 4.000 ευρώ κέρδος κάθε μήνα , αλλά και σε αυτούς χραωστάνε παλιά και τρέχοντα.

Οι ιατροί έχουν 1.100 ευρώ κέρδος κατα μέσον όρο κάθε μήνα και είναι οι μόνοι που έχουν πλαφόν στα χρήματα που λαμβάνουν και αυτό ορίζεται στα 2.000 ευρώ, όταν οι άλλοι πάροχοι υγείας λαμβάνουν 4.000 και 5.000!

Ζητάμε την κατανόηση σου για την αταλαιπωρία σου και ελπίζουμε η κυβέρνηση να καταλάβει ποιός είναι απαραίτητος για την υγεία σου και να αποκαταστήσει τα κακώς κείμενα.

Ζητάμε άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων.»

Οτι και να πω θα είναι λίγο.....Ειδικά αυτό το τελευταίο « ... ποιός είναι απαραίτητος για την υγεία σου » είναι ...όλα τα λεφτά !!!!

ΣΗΜ: Εμαθα ότι ο ΙΣΑ δια του κου Πατούλη έβγαλε ανακοίνωση εναντίον του ΦΣΑ για την ενέργειά του να υποστηρίξει την συνταγογράφηση με δραστική ουσία .... Σύντομα θα λάβει την απάντηση που αρμόζει .... Ισως και αύριο!!!

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Farmakopoioi.blogspot.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου