Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

"Πεθαίνουν καρκινοπαθείς στα χέρια μας" - Αναδημοσίευση



Το συγκεκριμένο άρθρο του ΕΤ http://www.ygeianet.gr/box/cal/34759.pdf αποτελεί αναδημοσίευση της αρχικής επιστολής που μου έστειλε η κα Γεωργιάδου Ελένη από τη Σκύρο, την οποία και ευχαριστώ ιδιαίτερα, για την ειλικρινή και αξιόπιστη αποτύπωση μίας σκληρής πραγματικότητας. 

Όλα γύρω μας είναι πλασμένα μέσα στο δήθεν και στο ψέμα, και υπάρχει δυστυχώς ατολμία και διστακτικότητα εκ μέρους πολλών να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, ώστε να μη διαταραχθούν κάποιες ευαίσθητες ισορροπίες...

Η επίμονη εφαρμογή λανθασμένων συνταγών πολιτικής / συνδικαλιστικής ανοησίας και υποτέλειας αποδομεί μέρα με τη μέρα, με κραυγαλέο τρόπο κάθε προϋπάρχουσα δομή στην υγεία, στην παιδεία, στην οικονομία, στον πολιτισμό, κλπ. 

Μας έχουν στερήσει τη δύναμη και το κουράγιο να υπερασπιστούμε τους ασθενείς μας, τους γονείς μας, τα παιδιά μας, τον ίδιο μας τον εαυτό...

Τον Κόσμο όμως δεν τον άλλαξαν οι πολλοί "λογικοί" κι οι "υπάκουοι", ούτε οι ακόμη περισσότεροι "δεισιδαίμονες" και "ρεαλιστές", αλλά οι λίγοι, "τρελοί", "ασυμβίβαστοι" και "ονειροπόλοι". 

Προσωπικά με έχουν απογοητεύσει οι πρώτες δύο κατηγορίες και εναποθέτω την ελπίδα μου στην τελευταία...

Έχω αποκτήσει μία θαυμάσια και τολμηρή φίλη από τη Σκύρο.

Διστακτικά και σταδιακά βγαίνουν και άλλες δυνατές φωνές από το Ηράκλειο, την Μυτιλήνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, τον Πύργο, τη Μαγνησία, την Αρκαδία... Εμείς είμαστε οι πολλοί και αυτοί...λίγοι ! 

Απευθύνω κάλεσμα σε οποιονδήποτε Έλληνα Ιατρό ή ασφαλισμένο θελήσει να αποτυπώσει και να διαμαρτυρηθεί επώνυμα, με κόσμιο τρόπο, για την ταλαιπωρία, την αδικία και την αδιαφορία στην επίλυση των προβλημάτων και στη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των παροχών και των υπηρεσιών υγείας του εθνικού ασφαλιστικού συστήματος. 

Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε το μέλλον αυτής της χώρας. Το οφείλουμε στους αρχαίους προγόνους μας που δίδαξαν τον πολιτισμό στον υπόλοιπο κόσμο, στις ψυχές των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την επιβίωση του έθνους, στους γονείς μας, στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.

"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα" - Albert Einstein


Αννα Μαστοράκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου