Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Τα λουκέτα στο ΕΣΥ βγάζουν στο δρόμο τους εργαζόμενους! Στην εντατική σήμερα τα νοσοκομεία




Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ σήμερα Πέμπτη 1/08/2013 εξαιτίας της 4ωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

“Παγώνουν” όλες οι δημόσιες δομές της Υγείας Νοσοκομεία, μονάδες πρόνοιας, Κέντρα Υγείας αλλά και ΕΚΑΒ για τέσσερις ώρες από τις 11:00π.μ. – 15:00μ.μ. σήμερα εξαιτίας της 4ωρης Παναττικής στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Στάση που πραγματοποιείται ως εξαιτίας των λουκέτων που ετοιμάζει η κυβέρνηση αρχικά σε 6 νοσοκομεία της Αττικής.

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να διαβεβαιώνει ότι τα νοσοκομεία δε θα κλείσουν, οι εργαζόμενοι όμως θεωρούν ότι η υποβάθμιση που θα υποστούν θα αποτελεί ουσιαστικά λουκέτο.

Πάντως τα 6 νοσοκομεία στο Λεκανοπέδιο που βρίσκονται πρώτα στη λίστα των αλλαγών του Άδωνι Γεωργιάδη θα μετατραπούν σε μικρές μονάδες για πρώτες βοήθειες αλλά και σε εξειδικευμένα κέντρα υπηρεσιών.

Τα περισσότερα θα γίνουν Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου ενώ κάποια άλλα θα εστιάσουν τις παροχές τους σε νοσηλείες για μικρό χρονικό διάστημα ενώ θα διαθέτουν και ειδικά εργαστήρια για εξετάσεις όπως για παράδειγμα το “Αγία Βαρβάρα”.

Στις νέες μικρές μονάδες που θα δημιουργηθούν θα παραμείνουν ελάχιστοι εργαζόμενοι ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε μεγάλα που παρουσιάζουν κενά.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου