Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Εφόδους ξεκινούν οι ράμπο του ΕΟΠΥΥ σε όλα τα νοσοκομεία και ιδιωτικά θεραπευτήρια

PELOP.GR. Έφοδο αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι ράμπο του ΕΟΠΥΥ τον επόμενο μήνα στα ιδιωτικά νοσοκοµεία για να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι τι είδους υπηρεσίες παρέχουν αλλά και με τι ποσά χρεώνουν τους ασθενείς ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ.

Σε πρώτη φάση, ο έλεγχοςαναμένεται να γίνει από ιδιωτικές εταιρείες και σε δεύτερη φάση θα συσταθεί ειδικό Σώµα Ελεγκτών κλινικού ελέγχου.
Ήδη ο ΕΟΠΥΥ έχει στείλει προκήρυξη ενδιαφέροντος προς τους γιατρούς, ώστε να δηµιουργήσει τους δικούς του ράμπο υγείας.

Σύµφωνα µε τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, το µέτρο του κλινικού ελέγχου θα εφαρµοστεί πιλοτικά στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στα δηµόσια νοσοκοµεία.
Μάλιστα ο υπουργός Υγείας έχει ξεκαθαρίσει ότι ακόµη και τα νοσοκοµεία του ΕΣΥ, θα καλούνται να επιστρέψουν χρήµατα στον ΕΟΠΥΥ αν διαπιστώνεται υπέρβαση της δαπάνης.

Τάσσονται υπέρ

Υπέρ του ελέγχου των χρεώσεων όλων των ιατρικών πράξεων που πραγµατοποιούνται σε ασφαλισµένους του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές κλινικές, σε ελεγκτικές εταιρείες που θα τυγχάνουν της απόλυτης έγκρισης του Οργανισµού, τάσσεται, µε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσµος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ο έλεγχος της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ µε τις ιδιωτικές κλινικές από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του ΣΕΚ, που έχει καταθέσει σχετική πρόταση επανειληµµένως στους εκάστοτε καθ' ύλην αρµοδίους, προσφερόµενος µάλιστα να επωµιστεί το κόστος αυτής της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου