Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΓΝΛ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα 22-8-2013 
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτοδίκαιες αργίες γιατρών ΠΓΝΛ

Μετά την υπαναχώρηση του υπ.Υγείας κ.Α.Γεωργιάδη και το «ξεπάγωμα» των διαπιστωτικών πράξεων, σύμφωνα με τις οποίες 6 γιατροί Νευροχειρουργοί και Χειρουργοί (1 Νευροχειρουργός του ΓΝΒ, 2 Νευροχειρουργοί και 3 Χειρουργοί του ΠΓΝΛ) τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το καθεστώς λειτουργίας των αντίστοιχων κλινικών του ΠΓΝΛ, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να αντιμετωπίζει η Νευροχειρουργική, λόγω της μοναδικότητας στην ευρύτερη περιοχή μας. 

Οι παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του υπ.Υγείας που ήδη είχαν επισημανθεί σε προηγούμενη επιστολή μας προς το ΥΥΚΑ, το μόνο που κατάφεραν είναι να αφήσουν ακάλυπτο ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού. Οι όποιες εμβαλωματικές λύσεις του τύπου της μετακίνησης ή της προσωρινής πρόσληψης κάποιων γιατρών, θεωρούμε πως δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα, αλλά αντίθετα θα αποδιοργανώσουν το όλο εφημεριακό καθεστώς του ΠΓΝΛ, δεδομένου ότι εκκρεμεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο και για πολλούς ακόμα γιατρούς του ίδιου νοσοκομείου, για την ίδια υπόθεση των υλικών.

Επιπρόσθετα, έχει ήδη καταρρακωθεί το κύρος , η αξιοπρέπεια και η υπόληψη των συγκεκριμένων συναδέλφων, που το μόνο που ζητάνε εναγωνίως είναι η άμεση σύγκλιση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ, ώστε να τελεσιδικήσει η υπόθεση τους και να καθορίσουν την παραπέρα πορεία τους.

Στις επόμενες ώρες, ο ΙΣΛ, ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να μην κινδυνεύσουν ζωές, καθόσον η όλη υπόθεση έχει εξελιχθεί πλέον σε «βεντέτα» μεταξύ υπ.Υγείας, Διοίκησης του ΠΓΝΛ και γιατρών του ΠΓΝΛ, με τελικά θύματα τους συμπολίτες μας.

Για τον Ι.Σ.Λ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ           ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου