Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Υπογράφεται η ΚΥΑ για την κινητικότητα στον κλάδο Υγείας




Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας περίπου 1.600 εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας θα υπογράψουν σήμερα οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες μονάδες υγείας και δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, καθώς στον χώρο της Υγείας υπάρχει έλλειμμα θέσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται κυρίως για διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και για γιατρούς του ΙΚΑ, ενώ, όπως διευκρίνισε οι μετακινήσεις θα γίνουν εντός της Αττικής το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Θα συνεισφέρουν όλα τα υπουργεία»

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κύμα της κινητικότητας, το οποίο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε σε αυτή τη διαδικασία θα συνεισφέρουν όλα τα υπουργεία.
Ανέφερε πάντως ότι η συνεργασία του με τα υπουργεία είναι πολύ εποικοδομητική και πως κάποια υπουργεία έχουν προχωρήσει στην αξιολόγηση των δομών και όντως προκύπτει πλεονάζον προσωπικό σε διοικητικές θέσεις.

Αδ. Γεωργιάδης: Θα απολυθούν όσοι παρουσίασαν πλαστά πτυχία

Και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διεβεβαίωσε, σε συνέντευξή του στο Mega, ότι στον χώρο της Υγείας δεν θα γίνουν απολύσεις, πέραν όσων προέλθουν από υπαλλήλους οι οποίοι έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι εκτός του ελέγχου από το ΑΣΕΠ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων, ενώ επισήμανε ότι θα ζητήσει τον έλεγχο του πόθεν έσχες όλων των διοικητών των νοσοκομείων σε βάθος δεκαετίας.

Δήλωσε εξάλλου βέβαιος ότι ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του και σε λίγο καιρό θα λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι.
Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου