Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΕΙΝΑΠ: Εαν ο υπουργός Υγείας πιστεύει πως είναι περιττοί οι γιατροί ας μας το ανακοινώσει επισήμως

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Αθήνα, 21/8/13
Κοινοποίηση : Υφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα
Υφυπουργό Υγείας κ. Μακρή
Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Υγείας κ. Καλλίρη
ΠΙΣ
ΙΣΑ
ΔΣ Νοσοκομείων
Υγειονομικοί Συντάκτες
3μελείς – 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ


Κύριε Υπουργέ,

Μετά τις τοποθετήσεις σας, που αφορούν τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ πιστεύει ότι κανείς γιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφεί χωρίς να ξέρει ποιο είναι το φαρμακευτικό σκεύασμα που θα δοθεί στον ασθενή, ώστε να φέρει και την ευθύνη της θεραπείας του. Οι γιατροί οφείλουν να προστατεύσουν με κάθε τρόπο την υγεία των πολιτών και την επιστημονική τους αξιοπρέπεια.

Η υποχρεωτική αναγραφή της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς, χωρίς εμπορική ονομασία καθώς και η εκτέλεση ιατρικών πράξεων από τους φαρμακοποιούς, και τελικά υπεύθυνο τον πλέον αναρμόδιο, τον άρρωστο, αποτελεί ποινικό αδίκημα και ανατρέπει όλους τους κανόνες ασφάλειας στην παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ταυτόχρονα, καθιστά τον ασθενή όμηρο της λήψης κάποιου σκευάσματος αμφίβολης ποιότητας, αποτελεσματικότητας και προέλευσης, που δεν έχει χορηγήσει ο θεράπων ιατρός του.

Κύριε Υπουργέ,

αν πιστεύετε ότι ο ιατρικός κόσμος δεν είναι απαραίτητος πλέον στην Ελλάδα και οι ασθενείς μπορούν να θεραπεύονται από μία συνταγή που προτείνεται σε φαρμακείο, αν μη τι άλλο, οφείλετε να μας το ανακοινώσετε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου