Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Φύλλα πορείας στο ΕΣΥ

Αλλάζουν όλα στο ΕΣΥ από τις αρχές Σεπτέμβρη, καθώς έχει ήδη μπει σε λειτουργία η διαδικασία αλλαγής χρήσης νοσοκομείων και δημόσιων δομών υγείας. Μέσω αυτής της διαδικασίας, 1.835 υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, οι οποίοι κατέχουν οργανικές θέσεις σήμερα σε 13 νοσοκομεία, μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων των εργαζομένων εκείνων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ώστε μέσα στις επόμενες 22 ημέρες να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο αλλαγής χρήσης των νοσοκομείων. Ειδικότερα, η ανακοίνωση θα γίνει μέσω της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για κατάργηση θέσεων στα νοσοκομεία υποδοχής κατά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα,αφού προηγηθεί η γνωστοποίηση στο «Κεντρικό Τριμελές Συμβούλιο» και των κενών θέσεων στα νοσοκομεία υποδοχής. Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, το ειδικό τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην έκδοση του τελικού πίνακα διαθεσιμότητας καθώς και στις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις θέσης σε διαθεσιμότητα.

Πόσοι μετακινούνται και από ποια νοσοκομεία

Από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, μετακινούνται επτά υπάλληλοι.
Από την Πολυκλινική, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα 181 υπάλληλοι, και από το παράρτημα της, 189.
Από το Σισμανόγλειο, μετακινούνται 233 υπάλληλοι.
Από το Αμαλία Φλέμινγκ, μετακινούνται 300.
Από το Κωνσταντουπόλειο, μετακινούνται 154.
Από τα Νοσοκομείο Πατησίων, μετακινούνται 176.
Από το Σπηλιοπούλειο, μετακινούνται 29.
Από το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακα, μετακινούνται 20.
Από το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, μετακινούνται 270.
Από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, μετακινούνται 61.
Από το Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, μετακινούνται 38.
Από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης, μετακινούνται 7.
Από το Παναγία Θεσσαλονίκης, μετακινούνται 170.

Πάντως, έως ότου ολοκληρωθούν οι αλλαγές της χρήσης των νοσοκομείων, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν υγειονομικά κενά, το σύστημα των εφημεριών των νοσοκομείων αναδιοργανώνεται, ενώ στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας, έχουν τεθεί και στρατιωτικές νοσηλευτικές μονάδες.

Απάντηση στο θέμα της κινητικότητας και της αλλαγής χρήσης των προαναφερθέντων νοσοκομείων και κλινικών δίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτά. Στο Σισμανόγλειο, οι εργαζόμενοι που μετρούν τη δεύτερη μέρα κινητοποιήσεων, θα κλείσουν από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 τα ταμεία των τακτικών ιατρείων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεν θα απολυθεί κανένας, αλλά θα απορροφηθούν σε άλλες κενές θέσεις νοσοκομείων, εξαιτίας των μεγάλων αναγκών του συστήματος.

Καταμέτρηση ασθενών στα νοσοκομεία

Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε από χθες η καταμέτρηση ασθενών στα νοσοκομεία τα οποία αλλάζουν χρήση. Έτσι, κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ, επισκέφθηκε χθες τέσσερα από αυτά, προκειμένου να καταμετρηθούν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς.

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου