Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ανοίγει μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου ο Ογκολογικός Ξενώνας "Ελπίδα"




Επιτέλους ο Ογκολογικός Ξενώνας "Ελπίδα" που πέντε χρόνια μετά την κατασκευή του παραμένει κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού, αναμένεται σε λίγες μέρες να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Στις 20 Αυγούστου θα διατεθούν από την 6η ΥΠΕ έξι άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και εκτιμάται ότι τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου ο ξενώνας θα είναι σε θέση να δεχτεί τους πρώτους ογκολογικούς ασθενείς.

Μετά από συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Π. Κατσίβελα και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα η λειτουργία του ξενώνα έχει δρομολογηθεί. Επίσης ο κ. Κατσιφάρας έχει ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία τη μετακίνηση υγειονομικού προσωπικού που εργάζονταν ως εκπαιδευτικοί και σήμερα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η Περιφέρεια έχει ήδη στείλει προσωπικό για να προετοιμάσει τον χώρο εσωτερικά κι εξωτερικά. Από τη λειτουργία του ξενώνα 46 περίπου ασθενείς θα μπορούν να απαλλαγούν πλέον από τη μετακίνηση από τον τόπο καταγωγής τους μέχρι το νοσοκομείο, προκειμένου να υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοβολία κ.α.

Άλλωστε πολλές φορές μετά τη θεραπεία εμφανίζονται παρενέργειες, ενώ σε αυτές τις εποχές "βραχνά" αποτελεί και το οικονομικό κόστος της μετακίνησης.

Εκτός από τη διαμονή ο ξενώνας θα τους παρέχει δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης, άσκησης, ψυχαγωγίας.

Μέχρι σήμερα οι ασθενείς αυτοί όταν χρειάζεται νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και πολλές φορές στο ράντζο κάποιου διαδρόμου.

Ο ξενώνας περιλαμβάνει 46 κλίνες και 27 δωμάτια. Patranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου