Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Γεωργιάδης: Προειδοποιήσεις σε γιατρούς - φαρμακοποιούς μέσω Twitter

Ενδελεχή έλεγχο σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που δεν ...«σέβονται» τα χρήματα των ασφαλισμένων, τον οποίο θα ακολουθήσουν και αυστηρές κυρώσεις, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για τις επόμενες ημέρες.

Της Πέννυς Μπουλούτζα - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Εκτός από τους ελέγχους για το φάρμακο ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων, όπου το «πάρτυ» όπως όλα δείχνουν καλά κρατεί. Τους ελέγχους προανήγγειλε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, όπου σχολίασε «οι στοχευμένοι έλεγχοι θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα. Ορισμένοι, ας χάσουν τον ύπνο τους». Οπως ανέφερε στην «Κ», ο κ. Γεωργιάδης, το υπουργείο έχει στα χέρια του στοιχεία για γιατρούς και φαρμακοποιούς που εξοφθάλμως κλέβουν τον ΕΟΠΥΥ. Τα στοιχεία αυτά θα δημοσιοποιηθούν τέλη της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης, αφού πρώτα παραδοθούν για έλεγχο στις αρμόδιες αρχές. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία προέρχονται κυρίως από την παρακολούθηση της συνταγογραφικής συμπεριφοράς των γιατρών μέσου του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Οπως εξήγησε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, στις περιπτώσεις που εντοπίζεται γιατρός ο οποίος γράφει υπερβολικά μεγάλο αριθμό συνταγών και φαρμάκων, τότε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητεί εξηγήσεις, και εφόσον ο υπόλογος δεν δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις προχωρά και σε κυρώσεις. «Υπό παρακολούθηση», βρίσκονται οι γιατροί και στις διαγνωστικές εξετάσεις που γράφουν για τους ασφαλισμένους. Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Καθημερινή της Τρίτης».

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, επειδή «στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προστέθηκαν εκ των υστέρων τα λουκέτα και οι διαθεσιμότητες για να ικανοποιήσει ο υπουργός Υγείας τους δανειστές με περισσότερο «αίμα»».

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμιγκ, Σπηλιοπούλειο και Αγία Βαρβάρα, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας και την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, αποφασίστηκε 4ωρη στάση εργασίας 11πμ - 3μμ και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Καταγραφή εξετάσεων και νοσηλειών λαθρομεταναστών ζητά ο Κ. Γεωργιάδης

Την καταγραφή του αριθμού των εξετάσεων και νοσηλειών λαθρομεταναστών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, και το αντίστοιχο κόστος τους έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Καταληκτική ημερομηνία για την καταγραφή αυτή είναι η 28η Αυγούστου 2013. Οπως δήλωσε χθες ο κ. Γεωργιάδης, εν συνεχεία η κυβέρνηση θα διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση το σύνολο του ποσού που δαπανά η χώρα για την περίθαλψη των λαθρομεταναστών. «Θέλω να δοθεί το μήνυμα ότι δεν θα πληρώνει μόνο ο Ελληνας φορολογούμενος τους λαθρομετανάστες, θα πληρώνει και η Ευρώπη», σημείωσε ο υπουργός.

Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου