Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Την Τετάρτη στη Bουλή το πόρισμα Σουλιώτη


ONMED. Στα χέρια του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη βρίσκεται από το μεσημέρι η πρόταση της ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πρόταση, την οποία σκοπεύει να φέρει προς συζήτηση στην βουλή την ερχόμενη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. 





10 αλλαγές συστήνει η επιτροπή για την ΠΦΥ«Πρόκειται για μία υπερεθνική 
συζήτηση που θα πρέπει να γίνει», τονίζει στο onmed.gr ο επικεφαλής του πορίσματος επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.Κυριάκος Σουλιώτης, προσθέτοντας ότι «το εν λόγω πόρισμα, θα πρέπει αφού προηγηθεί ενδελεχής διάλογος μεταξύ υπουργείου Υγείας και εταίρων, στην συνέχεια η ηγεσία του υπουργείου να το συζητήσει με τους δανειστές μας και αυτό θα είναι ένα κρίσιμο στάδιο». Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ομοφωνία, σημειώνει.

Ενας από τους βασικούς άξονες πάντως του πορίσματος, είναι ότι οι Υγειονομικές Περιφέρειες αναλαμβάνουν το βάρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επιπλέον, τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και του ΙΚΑ θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο και συγκροτούν Ενιαίο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου