Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Forum με θέμα ‘’Ο ρόλος του Εργαστηριακού Ιατρού στο νέο τοπίο της Π.Φ.Υ.’’

Forum με θέμα ''Ο ρόλος του Εργαστηριακού Ιατρού στο νέο τοπίο της Π.Φ.Υ.'' πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, από τον τομέα Οικονομικών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και τον Συνεταιρισμό Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN.


Ο τομέας Οικονομικών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και ο Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN ανοίγουν το διάλογο στη βάση σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε, στο Forum με θέμα «Ο ρόλος του Εργαστηριακού Ιατρού στο νέο τοπίο της Π.Φ.Υ.» την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, ώρα 18:00-21:00 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2 – Αθήνα), Αίθουσα Horizon.

Το συγκεκριμένο Forum απευθύνεται στους εργαστηριακούς ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, ιατρικούς συλλόγους, επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις και επιπλέον στην Πολιτεία και τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν από την ενεργό συμμετοχή του Εργαστηριακού Ιατρού στην Π.Φ.Y.

Το Forum συντονίζουν οι δημοσιογράφοι υγείας κα Αιμιλία Σταθάκου και κα Σοφία Νέτα.

Θεματολογία- ομιλητές

Χαιρετισμός-Έναρξη εργασιών (Βασίλης Κοντοζαμάνης- Γ.Γραμματέας Υπουργείου Υγείας)

Ο υγειονομικός τομέας σε μετάβαση: κρίση και μεταρρύθμιση (Ιωάννης Κυριόπουλος – Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας)

Παρουσίαση της μελέτης βιωσιμότητας των Εργαστηριακών Μονάδων (Αθανάσιος Αδαμόπουλος – Συνεργάτης ΕΣΔΥ)

Παρέμβαση – Τοποθέτηση από ΕΟΠΥΥ (Δημήτρης Κοντός – Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ)

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Τάσεις και εξελίξεις του κλάδου Ιατρικών Εργαστηρίων (Μανόλης Κουταλάς – Γεν. Διευθυντής MEDISYN)

Το Διαγνωστικό Ιατρείο και ο Εργαστηριακός Ιατρός στη νέα Π.Φ.Υ

(Γεώργιος Βιδάκης – Πρόεδρος MEDISYN, Παναγιώτης Μακρίδης-Γραμματέας MEDISYN)

Παρεμβάσεις Ιατρικών Συλλόγων, ΠΟΣΙΠΥ, ΠΕΕΒΙ, Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ

Μιχάλης Βλασταράκος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Παναγιώτης Ψυχάρης, Πρόεδρος ΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ Αττικής
Βαρβάρα Ανεμοδουρά, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά
Μαστοράκου Άννα, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας
Κραμποβίτης Σπύρος, Πρόεδρος ΠΕΕΒΙ
Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος, Πρόεδρος ΠΟΣΙΠΥ 

Διάλογος και ανοιχτή συζήτηση

Οι προτάσεις σε όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη που συνιστούν το «νέο περιβάλλον», τις «νέες προκλήσεις», το «νέο τοπίο», είναι ο φιλόδοξος στόχος του συγκεκριμένου Forum, προτάσεις που μπορεί να γίνουν λύσεις εφόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργαστούν εποικοδομητικά για την κατάρτιση συγκεκριμένων επιχειρησιακών σχεδίων.

2 σχόλια:

  1. ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ??.ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ??ΚΑΝΕΙΣ,ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΑΒΑΣΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΑΡΟΧΟΥΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΓΗΤΟΥ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φορουμ για ασυστολη αναγραφη εξετασεων -οι παντες γραφουν τα παντα 1η οκτωβριου - πλαφον τοφαγε η μαρμαγκα -ποσες γαργαρες ακομα ξεφτιλες ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή