Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Διαγνωστικά: Απειλούν με καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ



Health view.gr

Με καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ απειλούν τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια εάν μέχρι τέλος του έτους δεν έχει υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση με συγκεκριμένους όρους. Συγκεκριμένα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) θα υπογράψει νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ υπό την προϋπόθεση ότι θα διέπεται από δύο βασικές αρχές : 

α) Ισότιμη αντιμετώπιση των δύο συμβαλλόμενων μερών (Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - Ιατρικοί Σύλλογοι) και 

β) Απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνηθέντων όρων μεταξύ των οποίων θα δεσπόζει ο όρος "όποια εξέταση εκτελείται, θα αποζημιώνεται πλήρως". 

Μάλιστα ζητά από τους Ιατρικούς Συλλόγους να καλέσουν όλες τις μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (ιατρικές εταιρείες και φυσικά πρόσωπα) που έχουν καταγεγραμμένες στα μητρώα τους, να αποστείλουν εξουσιοδότηση μέσω της οποίας θα τους εξουσιοδοτούν για την καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ στο τέλος του τρέχοντος έτους, εάν μέχρι τότε δεν έχει υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση με τους παραπάνω αναφερόμενους όρους. 

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΙΔΚ, «η συμμετοχή όλων των μονάδων εργαστηριακής ιατρικής (ιατρικές εταιρείες και φυσικά πρόσωπα) θα πρέπει να είναι καθολική, ενώ όποιος δεν αποστείλει την εξουσιοδότηση θα πρέπει να εξηγήσει αιτιολογημένα πως καταφέρνει να εκτελεί με αξιόπιστο τρόπο τις εργαστηριακές εξετάσεις των ασφαλισμένων του Οργανισμού με τις σημερινές συνθήκες που του έχουν επιβληθεί (περικοπή τουλάχιστον 50% στην αξία των διενεργούμενων εξετάσεων ) και τις ακόμα χειρότερες συνθήκες που έρχονται (86 νέες εξετάσεις επιπλέον στον κλειστό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ), ειδάλλως θα καταγγέλλεται και θα διώκεται νομικά από τον Ιατρικό Σύλλογο που ανήκει για επικίνδυνες πρακτικές (mal practice) στην άσκηση του ιατρικού του επαγγέλματος, αφού σε κάποιες εξετάσεις η τιμή αποζημίωσης τους είναι χαμηλότερη ακόμη και από το κόστος των αναλωσίμων που είναι απαραίτητα για την αξιόπιστη εκτέλεση τους».

4 σχόλια:

  1. Έχουμε χορτάσει απειλές!Οι ενώσεις που μας εκπροσωπούν(ΠΑΣΙΔΙΚ, ΠΟΣΙΠΥ, ΠΕΕΒΙ) έχουν καταντήσει γραφικές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ...ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΝ ΒΟΓΚΗΞΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ..ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΟΝΙΚΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ...ΤΩΡΑ ΘΙΧΤΗΚΑΤΕ ΠΟΥΣ ΣΑΣ ΧΩΣΑΝΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΘΑ ΜΙΚΡΥΝΕΙ Η ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικα απορω τι εγινε ξαφνικα και κοινητοποιηθηκαν οι ενωσεις ,μηπως κρυβεται κατι παλι πισω απο ολα αυτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΜΕ 0,50 ΕΥΡΩ ΟΣΟ Ο ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ.ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΘΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή