Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Έρχεται αναδιοργάνωση του ΕΣΥ δια χειρός Ανδρέα Ξανθού



Νομοθετική παρέμβαση για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη στελέχωση των 239 ΤΟΜΥ.

Onmed.gr

Η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση, θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον υπουργό, αλλαγές στους κανονισμούς των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), τη χωροταξία των ΥΠΕ, τη διοίκηση του συστήματος με διαφάνεια και δημοκρατία και τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διασύνδεση των δομών.

Παρά το γεγονός ότι όλη η έμφαση της ηγεσίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο εγχείρημα της ΠΦΥ, ωστόσο φαίνεται ότι και η αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, αποτελεί βασικό μέλημα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ακόμη στην τόνωση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως με τους γιατρούς, τονίζοντας, ότι «τα προηγούμενα δύο χρόνια, δώσαμε σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης στους γιατρούς στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όπως είναι οι περίπου 1.400 θέσεις επικουρικών γιατρών που έχουμε προσλάβει. Όπως είναι οι περίπου 1.000 θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ που έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις τους και έχουν τοποθετηθεί στα δημόσια νοσοκομεία, είτε από παλιότερες κρίσεις, είτε από κρίσεις, από θέσεις που προκηρύξαμε από πέρυσι το καλοκαίρι, εκκρεμούν ακόμα περίπου άλλες 1.800 θέσεις και θα προκηρυχθούν σταδιακά, στοχευμένα, σε συγκεκριμένα πεδία του συστήματος, όπως τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας οι σημερινές, τα κέντρα υγείας δηλαδή αγροτικού τύπου και τα ΠΕΔΥ που τώρα πλέον ονομάζονται και αυτά κέντρα υγείας, κ.λ.π. ».

1 σχόλιο:

  1. Μονο αν προχωρήσει σε κατάσχεση των διαβατηρίων των γιατρών....
    Ίσως αν απαγάγει και στην συνέχεια κρατήσει ομήρους μέλη των οικογενειών τους...
    Ας μην τους δίνουμε ιδέες...καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή