Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ομόφωνο "Όχι" από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών στον Κρίτωνα Φίλο - Αναμένουν το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Τhebest.gr
Η δικαστική απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών το οποίο εξέτασε την υπόθεση του Κρίτωνα Φίλου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του thebest.gr, η Σύγκλητος ομόφωνα δεν έκανε δεκτό τον κ. Φίλο, έως όπου αποφανθεί για την υπόθεση το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο μελών ΔΕΠ.

Ο κ. Φίλος πληροφορήθηκε από το thebest.gr την απόφαση της Συγκλήτου, ωστόσο δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κρίτωνας Φίλος είχε κατηγορηθεί το 2002 για ανθρωποκτονία ασθενούς από πρόθεση, κατείχε θέση καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και ήταν διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Ο κ. Φίλος πρωτόδικα αθωώθηκε, ωστόσο το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών τον καταδίκασε.

Στη συνέχεια προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε λόγω κακοδικίας την απόφαση του Εφετείου και τον παραπέμπει σε νέα δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 18 Μαρτίου του 2019.

Με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγου ζήτησε ο κ. Φίλος να επανέλθει στη θέση του, παύοντας την αποχή καθηκόντων και συγχρόνως τη γνώμη της Συγκλήτου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, είχε διαγράψει τον κ. Φίλο λόγω διοικητικής αργίας και παύσης άσκησης ιατρικού έργου.

Τώρα φέρεται να μην αποφασίζει να τον εγγράψει εκ νέου στα μητρώα του, εάν δεν έχει προηγουμένως πάρει θέση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου