Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτό είναι το λογότυπο των ΤΟΜΥ


Οι δομές θα παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως προαγωγή, πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET

Ένα κυκλικό σχήμα, με έντονα χρώματα, που επιχειρεί να αποδώσει την ομαδική εργασία, είναι το νέο λογότυπο των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Το φιλόδοξο εγχείρημα του υπουργείου Υγείας αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά το επόμενο δίμηνο, με τη λειτουργία 72 έως 75 δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας.

Με τις ΤΟΜΥ επιχειρείται να κλείσει ένα σημαντικό κενό που παρουσιάζει επί δεκαετίες η χώρα στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα ΕΣΠΑ και – σε πρώτη φάση – περιλαμβάνει 239 δομές σε μεγάλους δήμους, οι οποίες θα στεγάζονται σε χώρους 100 έως 150 τετραγωνικών μέτρων και θα στελεχώνονται με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι ΤΟΜΥ θα παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας (προαγωγή, πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία) και στόχος είναι να κατανεμηθούν σε κάθε περιοχή με πληθυσμό από 10.000 έως 12.000 κατοίκους.

Τα 2.868 άτομα που θα τις στελεχώσουν, θα προσληφθεί με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία θα μπορεί να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, με εξαίρεση τους γιατρούς στην περιφέρεια. Επιχειρώντας να αιτιολογήσει την εικόνα, ο υπουργός ανέδειξε τις εξής παραμέτρους:


Το υπουργείο Υγείας έχει «δώσει» 1.400 θέσεις επικουρικών γιατρών και αναμένεται να καλύψει επιπλέον 1.000 θέσεις μονίμων από παλαιότερες προκηρύξεις. Έχουν, επίσης, καλυφθεί αρκετές θέσεις υπηρεσίας υπαίθρου από γενικούς γιατρούς.

Αναμένεται η προκήρυξη 1.800 θέσεων επικουρικών γιατρών για ειδικά τμήματα του συστήματος, όπως επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), υπάρχουσες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας (Κέντρα Υγείας).

Μεγάλος αριθμός γιατρών, που εκτιμάται στις 17.500, έχει αποχωρήσει από την Ελλάδα, επιλέγοντας να εργαστεί στο εξωτερικό.

10 σχόλια:

  1. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ .....ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ......ΛΟΓΟΤΥΠΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιτυχια ηταν μεγαλη ! Δεν καλυφτηκαν ουτε.....οι μισες θεσεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ναι έφυγαν 17500 γιατροί ! Που να βρούμε 1000 από τις 42000 που έμειναν στην Ελλάδα ? Πανδύσκολο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α δεν ......γύρισαν οι γιατροί από το Εξωτερικό για τις γυφΤΟΜΥ,ε ; Περίεργο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα κυκλικό σχήμα που συμβολίζει τους ασφαλισμένους που θα περικυκλώσουν τους ΑΜΕΑ του ΥΠΥΓ για να τους λιντσάρουν ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ενδιαφέρον ήταν .....πελώριο ! Μόνο η .....περιφέρεια θα μείνει .....ακάλυπτη ! Οι υπόλοιποι.....καλυφτήκατε! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ταμ τιρι ταμ τιρι ταμ τιρι......η παράσταση ......αρχίζει ! Θα φααααααααααααααμε , θα πιουουουουουουουουμε και .......νηστικοί ( και ......δαρμένοι ΞανθοΜαδούρο !) θα κοιμηθούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ξύλο το .....φάγατε και το ξαναφάγατε από τους γιατρούς ! Το λιντσάρισμα από τους ασφαλισμένους.....έρχεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγάλος αριθμός γιατρών, που εκτιμάται στις 17.500, έχει αποχωρήσει από την Ελλάδα, επιλέγοντας να εργαστεί στο εξωτερικό.

    Σύντομα τους βλέπω και 37.500

    ΑπάντησηΔιαγραφή