Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ασφαλισμένος καταγγέλλει φαρμακοποιό στον ΕΟΠΥΥ



Για άλλη μία φορά ο ΕΟΠΥΥ έρχεται σε κόντρα με τους φαρμακοποιούς, καθώς όπως καταδικάζει εδώ και καιρό ο κλάδος, εξακολουθεί την παράλογη τακτική της κοινωνικής πολιτικής προς τους ασφαλισμένους με τα χρήματα των φαρμακοποιών.
Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος

Σύμφωνα με ενημέρωση του Κωνσταντίνου Λουράντου, προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ένας ασφαλισμένος προχώρησε σε καταγγελία φαρμακοποιού, επειδή δεν τον πληροφόρησε ότι μπορούσε να προμηθευθεί γάλατα βρεφικής ηλικίαςμέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ αυτός τα πλήρωνε εδώ και μήνες τοις μετρητοίς στο φαρμακείο.

Ο κ. Λουράντος ανέλαβε δράση και επικοινώνησε ο ίδιος με την προϊσταμένη του αρμοδίου τμήματος του ΕΟΠΥΥ για να πάρει την απάντηση ότι προέχει το συμφέρον του ασφαλισμένου, ακόμα και αν πρέπει ο φαρμακοποιός να βάλει χρήματα από την τσέπη του, και κακώς ο φαρμακοποιός δεν εξήγησε στον ασφαλισμένο πώς θα πάρει τα προϊόντα δωρεάν.

Ο κ. Λουράντος απάντησε –μεταξύ άλλων– ότι την υποχρέωση κάλυψης των αναγκών (και ενημέρωσης) των ασφαλισμένων την έχει ο ΕΟΠΥΥ και όχι οι φαρμακοποιοί και ότι η σύμβαση ΕΟΠΥΥ-φαρμακοποιών δεν αναφέρει τέτοιου είδους διαδικασίες.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι η πώληση κάτω της χονδρικής τιμής είναι παράνομη, και –όπως φρόντισε να επισημάνει ο κ. Λουράντος– δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί οι υποσχέσεις από την κυβέρνηση για διόρθωση των τιμών αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ σε συμφωνία με τις τιμές αγοράς, ώστε να μη χορηγούν οι φαρμακοποιοί προϊόντα με ζημία.

Ο κ. Λουράντος ετοιμάζεται να απευθυνθεί στον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για το ζήτημα.

2 σχόλια:

  1. Ξανθοαπλας: θα δουλευετε......τζαμπα για εμενα και θα βαζετε και λεφτα απο ......την τσεπη σας! Τελος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδίατρος παρακολουθούσε το παιδί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή