Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατροί ΠΕΔΥ: Πόσοι κατέθεσαν αιτήσεις για να επιστρέψουν στο ΕΣΥ! Όλες οι πληροφορίες

Πέμπτη 28 Σεπτέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για να καταθέσουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ αίτηση για επιστροφή στο δημόσιο σύστημα.

Όσοι κάνουν την αίτησή τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να δηλώσουν ότι θα επιστρέψουν στο σύστημα με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ωστόσο το σημείο «κλειδί» είναι ότι το υπουργείο Υγείας έδωσε τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΠΕΔΥ να κλείσουν τα ιατρεία τους μέχρι το τέλος του 2018.

Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr οι περισσότεροι γιατροί του ΠΕΔΥ καταθέτουν αίτηση για επιστροφή στο δημόσιο σύστημα αφού ούτως ή άλλως η αίτηση δεν είναι δεσμευτική.

Το ιδιωτικό τους ιατρείο μπορούν να το κλείσουν σε περίπου 1,5 χρόνο χωρίς να απωλέσουν όμως κανέναν δικαίωμα εργασιακό αν στο μεταξύ αλλάξουν άποψη.
Απλώς δεν θα καταθέσουν στο τέλος της επόμενης χρονιάς τη διαπιστωτική πράξη ότι έβαλαν λουκέτο στο ιατρείο τους.

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως μέχρι στιγμής σχεδόν το σύνολο των Γιατρών του ΠΕΔΥ έχουν σπεύσει να κάνουν αίτηση για επιστροφή με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο δημόσιο σύστημα. Δηλαδή κάτι λιγότερο από 1000 γιατροί από το σύνολο των 2000 που υπάρχουν.

Μάλιστα ακόμη και πολλοί γιατροί του ΠΕΔΥ που είχαν απομακρυνθεί πλήρως από το δημόσιο σύστημα με το νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη και είχαν περιορισθεί αποκλειστικά στο ιδιωτικό έργο, έχουν καταθέσει αιτήσεις παρότι ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα επί ΣΥΡΙΖΑ δεν τους δίνει αυτό το δικαίωμα.


Πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ωστόσο ότι θα διεκδικήσουν την επιστροφή τους δικαστικά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όσοι γιατροί επιστρέψουν στο δημόσιο σύστημα θα μπορούν να αυξήσουν τα εισοδήματά τους καθώς θα μπορούν να κάνουν ακόμη και απογευματινά ιατρεία. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Γιατροί ΠΕΔΥ: Χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία θα μπορούν να κάνουν στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας”

Πάντως για το εργασιακό μέλλον και των Γιατρών του ΠΕΔΥ, βασικό ρόλο αναμένεται να παίξει το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και των ΤΟΜΥ.
Με δεδομένο ότι οι γιατροί αρνούνται να ενταχθούν στις ΤΟΜΥ, το θέμα των γιατρών του ΠΕΔΥ μάλλον παραμένει ανοιχτό…

3 σχόλια:

  1. Μάλιστα ακόμη και πολλοί γιατροί του ΠΕΔΥ που είχαν απομακρυνθεί πλήρως από το δημόσιο σύστημα με το νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη και είχαν περιορισθεί αποκλειστικά στο ιδιωτικό έργο, έχουν καταθέσει αιτήσεις παρότι ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα επί ΣΥΡΙΖΑ δεν τους δίνει αυτό το δικαίωμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΕΝΤΟΣ ΔΙΜΗΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΟΠΟΙΔΑΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΑ ΗΙΔΙΩΤΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΕ ΣΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ 200 ΔΕΚΑΡΙΚΑ ΣΥΝ ΑΜΟΙΒΗ ΑΠΟ ΚΕΠΑ ΣΥΝ ΛΕΙΤΟΡΓΙΑ ΙΔ.ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μένουν στο ΠΕΔΥ με ανοιχτό ιδιωτικό Ιατρείο μέχρι το 2018, και μετά αν δεν τους δώσουν παράταση, φεύγουν ή κλείνουν το ιατρείο στα χαρτιά και δουλεύουν μαύρα. Στην υγεία των κορόιδων που έκλεισαν τα Ιατρεία τους απ την αρχή λόγω Άδωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή