Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Θα πληρώνουν την ιατρική επίσκεψη ακόμη και εάν δεν έχει κλείσει το μηνιαίο “πλαφόν”!

Οι ασφαλισμένοι που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την ταλαιπωρία που θα υποστούν, μπορούν να καταθέσουν έγγραφη αναφορά στα γραφεία του ΙΣΠ.

IATRONET

Σοβαρό θέμα με τις χρεώσεις ασφαλισμένων από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, εγείρει η ερμηνεία του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας (ΙΣΠ) στις οδηγίες που εξέδωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, από την 1η Οκτωβρίου ο μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους γιατρούς θα είναι 20.

Ο χρόνος επίσκεψης, που καθορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής, είναι τα 15 λεπτά ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ.

Μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, είναι 100 επισκέψεις.

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας εξέφρασε πρόσφατα με εξώδικο τις επιφυλάξεις του στη λειτουργικότητα του μέτρου.

Κάνει λόγο για οριζόντια ατομικά και χρονικά όρια εξυπηρέτησης στα συμβεβλημένα ιατρεία.

Καθιερώνεται – σημειώνει – “πλαφόν” δωρεάν επισκέψεων σε 100 ασθενείς ανά εβδομάδα, με μέσο όρο δωρεάν επισκέψεων 20 ατόμων την ημέρα, προκαθορισμένο δηλωθέν ωράριο λειτουργίας των ιατρείων ΕΟΠΥΥ και ενδεικτικό χρόνο επίσκεψης 15 περίπου λεπτά.

Ερμηνεία

Ιδού πως ερμηνεύει τις οδηγίες της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ:

“Οφείλουμε να τονίσουμε ότι πέραν αυτών των ορίων, η επίσκεψη θεωρείται ιδιωτική, ακόμη και εάν ο ιατρός έχει διαθέσιμα ραντεβού στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, από το ανώτατο όριο των 200 δωρεάν επισκέψεων το μήνα.

Σημειωτέον ότι ο ιατρός αμείβεται για αυτές τις επισκέψεις από τον ΕΟΠΥΥ με πάγια καθυστέρηση ενός εξαμήνου, κάτω από 3 ευρώ έκαστη (10 ευρώ μεικτά), μετά από την αφαίρεση των εισφορών ΕΦΚΑ και φόρων.

Σε περίπτωση που οι ασφαλισμένοι θελήσουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την ταλαιπωρία που θα υποστούν από το νέο σύστημα, τους παρέχεται η δυνατότητα να καταθέσουν έγγραφη αναφορά στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών”.

Δημ.Κ.

17 σχόλια:

  1. Ευγε! Οι υπολοιποι, τι κανουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ σωστα αφου βαζουν εβδομαδιαιο πλαφον με την χαρακρηριστικη τους......ευφυια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ωράριο έπρεπε να είχε τεθεί από την αρχή. Να γνωρίζει ο ασφαλισμένος ποιές ώρες ο γιατρός εργάζεται για τον ΕΟΠΥΥ δωρεάν. Ρολοΐ έχουν οι ασφαλισμένοι και ο γιατρός μπορεί να βάλει ένα μεγάλο στο τοίχο. Πέραν του ωραρίου για τον ΕΟΠΥΥ , ο γιατρός μπορεί να δέχεται ιδιωτικά η να το κλείσει και να φύγει. Αλλά οι συμβεβλημένοι γιατρί και οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν άλλη πρόταση. Να γίνεται αλαλούμ να μην μπορεί ο ασφαλισμένος να ξέρει πόσοι άλλοι προηγήθηκαν και να βρίσκεται αναγκασμένος να πληρώσει. Το λάθος της εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ τώρα είναι οτι αφού κατάλαβε ,έστω αργά, οτι χρειάζεται ωράριο, επιμένει στο πλαφόν των 200 ασθενών, Κανονικά πρέπει να το καταργήσει και να μετατρέψει τη σύμβαση σε πάγια αντιμισθία. Ετσι οι γιατροί εάν θέλουν θα συμβληθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠαρασΙΚΑτζη , να δουμε τι θα λεει ο χρΕΟΠΥΥ οταν θα προσωποκρατουνται οι ασφαλισμενοι που πανε για ενα.....lepur η οταν θα αναγκαζονται να τα ......σκανε επισημα η να περιμενουν την .....επομενη εβδομαδα και θα τους αρχισουν στην....φαπα! Η ΕΝΙ λεει στα ζωα του χρΕΟΠΥΥ, να ριξουν μια ματια στο προσβασιμο σε ολους μας site τους ,να δουν αν υπαρχει καποιος που συμπληρωσε 200 επισκεψεις σε 3 μερες και να τον ελεγξουν! Τι δεν καταλαβες κηφηνα?

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε-υβριστή ,7:15 μ.μ. Σε έπιασε κόψιμο,για τον ασθενή-ασφαλισμένο,οτι θα προσωποκρατήται ,οτι θα αναγκάζεται να τα σκάει επίσημα (ενώ τώρα τα σκάει μαύρα ) οτι θα περιμένει την επόμενη εβδομάδα, οτι θα τους αρχίσουν στην....φάπα!
      Αν μπορούσες να προτείνεις κάτι, να αναρτούσες σχόλιο.Αλλά ανήρτησες...ασυναρτησίες!!!
      Αν μπορούσες να έχεις διοικητικές ικανότητες να απαντήσεις στις ερωτήσεις. 1)Πότε θα προσέρχεται ο ασφαλισμένος στο ιατρείο;2) Πως θα ξέρει τι αριθμό έχει μέσα στους 200;; 3)Το ραντεβού χειραγωγήται από το γιατρό;; 4)Πως ελέγχεται μέχρι τώρα ο συμπληρωμένος γιατρός;; 5)Τι θέλει να καταφέρει ο χρΕΟΠΥΥ,με αυτή τη διαδικασία;;
      Απάντησέ μου σε παρακαλώ, να καταλάβω και εγώ ....ο κηφήνας.

      Διαγραφή
    3. Μη συναδελφε κηφηνσ και συκοφαντη η απαντηση ειναι απλη ΚΑΜΙΑ χειραγωγηση δεν υπαρχει απο τον γιατρο!Εσυ θα μας απαντησεις ποτε γιατι ο χρΕΟΠΥΥ δεν κοιταει το ιδιο του το site για να συλλαβει οποιον και αν χρεωνει 200 επισκεψεις σε 3 μερες? Να σου πω εγω γιατι? Γιατι το φαινομενο ειναι πολυ περιορισμενο και κατι συκοφαντες εμμισθοι οπως εσυ θα χασουν την δουλεια τους! Θα απαντησεις ποτε? Εχεις ερωτηθει 200 φορες απο συναδελφους?Τι προσπαθει να πετυχει ο χρΕΟΠΥΥ? ΤΙΠΟΤΑ,απλα συκοφαντει αν ηθελε θα το ελυνε το προβλημα!Απαντηση?

      Διαγραφή
    4. ΕΚΑΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΕΤΡΑΠΟΔΕ ΙΚΑΤΖΗ ΣΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΨΕΥΔΩΣ ΤΙΣ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ; ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ; ΛΑΜΑΚΑΣ .....ΕΙΣΑΙ; Η ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ;

      Διαγραφή
    5. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα.....τι ακριβως εννοεις......βοθροκαθαριστη 8.59 ,το ραντεβου......χειραγωγειται απο τον γιατρο; Απο ποιον αλλον βρε.....ζωο θα οριζονταν (χειραγωγουνταν στα ......ξανθοτακικα!)το ραντεβου;Απο τις.....συλλογικοτητες; Τον.....Ρουβικωνα; Ουστ απο δω .....παρασιτο του χρΕΟΠΥΥ!

      Διαγραφή
    6. Εσυ ο παρασιτοκηφηνας 8.59 αν ηθελες να καταλαβεις θα ειχες καταλαβει, σου υποδειξαμε παμπολες φορες οτι καθε επθσκεψη που χρεωνεται καταγραφεται αλλα ειναι ......γλυκο το χρημα!

      Διαγραφή
    7. 8.59 πληρωνεσαι με την αναρτηση, με την ωρα η με το μεγεθος του κειμενου; Σου δινουν και ......νυχτερινα στο ΥΠΥΓ;

      Διαγραφή
    8. Εγω ο 8.59 ειμαι ενας σχρηστος ΙΚΑτζης μαθημενος χρονια στο ωραριο/τεμπελικι, το γρηγοροσημο, το φακελακι, την υπερσυνταγογραφηση , την κλοπη υλικων, τις υπερκοστολιγημενες παραγγελιες, το περνα απο το ιατρειο μου να δεις.....φως! Το ονειρο μου ειναι να ανοιξουν κτηνιατρικες βοθροΤΟΜΥ, για να.....τρουπωσω! Αλλλλωστε ειμαι τοσο αχρηστος,ασχετος,τεμπελης και .....ακατοικητος που μονος μου να ανοιξω ιατρειο στην Αθηνα......αδειο θα ειναι! Γεματος φθονο λοιπον για τους πραγματικους γιατρους με τα ιατρεια και τις εφημεριες συκοφαντω υπερ του Υπουργειου ! Διοριστε με σε γυφΤΟΜΥ εστω για ενα .....πιατο φασολαδα και εγω θα ποσταρω .....200 φορες την μερα κανοντας πως δεν καταλαβαινω οτι η προκλητη ζητηση επισκεψεων φαινεται στο σαιτ του χρΕΟΠΥΥ!
      ΠΑΡΑΣΙΤΟΙΚΑΤΖΗΣ !

      Διαγραφή
  4. Ναι βρε παιδι μου, αυτο λεω κι εγω. αλλωστε αμα δε σου αρεσει, ντυνεσαι και φευγεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΙΣΑ που ειναι ?Μα καλα σοβαρα μιλαμε τωρα ?Ν Αγγελοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΙΣΑ τα έκανε μούσκεμα όταν έλεγε για κατά πράξη και περίπτωση και δεν τον διόρθωσε κανένας,οτι αυτό δεν θα μπορούσε να εφαρμοσθεί σωστά, γιατί δεν μπορούσε να εξακριβωθεί ποιός μπαίνει , πότε μπαίνει , τι αύξοντα αριθμό έχει για τους 200, στο ιατρείο και έγινε ....το είμαι συμπληρωμένος!!!!!

      Διαγραφή
    2. Μια χαρα τα ειπε ο ΙΣΑ και τα ραντεβου φαινονται στο site του, εμμισθε συκοφαντη παρασΙΚΑτζη και ποιος μπηκε και με τι σειρα μπηκε στην e-syntagografisi!Μας φλομωσες στο παραμυθι αλλα θα δειξουμε .....κατανοηση! Το.....ψωμι σου βγαζεις !Μετα το .....200ο παρομοιο post σου δινουν .....bonus;

      Διαγραφή
  6. ΠΑΓΙΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είπαμε : << Ναι βρε παιδι μου, αυτο λεω κι εγω. Αλλωστε αμα δε σου αρεσει, ντυνεσαι και φευγεις... >> .

    ΑπάντησηΔιαγραφή