Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΔΙΚΑ: Η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση εντυπωσίασε την Επίτροπο Γκάμπριελ



Την Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, κυρία Μαρίγια Γκάμπριελ συνοδευόμενη από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, υποδέχθηκε την περασμένη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ο Δ/νων Σύμβουλος της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., Αναστάσιος Τάγαρης. 

Onmed.gr

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζος, και οι Γενικοί Γραμματείς Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στέλιος Ράλλης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος.

Στην ομιλία του ο Δ/νων Σύμβουλος της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. κ. Α. Τάγαρης, αναφέρθηκε στην παρουσίαση του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Ειδικότερα, δήλωσε πως «το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εθνικές ψηφιακές εφαρμογές στον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας με μέσο όρο τις 850.000 συναλλαγές την ημέρα», ενώ αναφέρθηκε και στις σχεδιαζόμενες επεκτάσεις του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με την ενσωμάτωση του ηλεκτρονικού φακέλου Α’ βάθμιας υγείας, των ηλεκτρονικών ραντεβού, του συνοπτικού ιατρικού ιστορικού καθώς και των σεναρίων Διασυνοριακής ανταλλαγής δεδομένων υγείας.

Στη συνέχεια έγινε επίδειξη της διαδικασίας καταχώρησης και εκτέλεσης συνταγών από τον ιατρό, φαρμακοποιό και της συμμετοχής του πολίτη-ασθενή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη «σελίδα του ψηφιακού πολίτη» που αποτελεί τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία όπου δίνεται η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του (φαρμακευτικό ιστορικό, ιατρικός φάκελος Α’βάθμιας περίθαλψης και αποτελέσματα των εξετάσεων, συνοπτικό ιατρικό ιστορικό, ραντεβού-επισκέψεις, ασφαλιστική ιστορία, ασφαλιστική ικανότητα, ασφαλιστικές υποχρεώσεις και παροχές όπως εισφορές, ληξιπρόθεσμα, επιδόματα, κτλ) καθώς επίσης και να ενημερώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του αλλά και να ορίζει ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζος ο οποίος τόνισε πως «η ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών είναι μία από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας για τη βελτίωση και τη διασφάλιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και τη μείωση του κόστους».

Τέλος, η κυρία Γκάμπριελ εξέφρασε τα συγχαρητήριά της σε όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου τονίζοντας τη σημασία της ψηφιοποίησης στο χώρο της υγείας ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επιβράβευσε την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. για τα καινοτόμα έργα που έχει αναλάβει στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής.

12 σχόλια:

  1. Ειναι πραγματι......εντυπωσιακο το οτι ενω καθε μερα αποτυπωνονται οι επισκεψεις ,δεν ......μπορουν να βρουν τους 100 που χτυπουν 200 επισκεψεις σε 4 μερες ! Αλλα αν τους βρουν πως θα συκοφαντουν ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τις 200 επισκέψεις δωρεάν πρέπει να καταργηθεί. Κοροϊδεύουν το κόσμο και δεν μπορεί να διαπιστωθεί ποιοί μπήκαν στα ιατρεία και τι πλήρωσαν. Ας βάλουν ωράριο ,χωρίς πλαφόν ασθενών.

      Διαγραφή
    2. Οχι ΔΕΝ θα καταργηθει γιατι ουτε με την δημοσια δομη ξερεις ποιος εδωσε γρηγοροσημο/φακελακι η ποιος κλεβει υλικα ! Το ιατρειο ομως εχει υποδομες, δεν φορτωνει λειτουργικα,ο γιατρος εχει κινητρο να ικανοποιησει τον πελατη (ακομη περισσοτερο αν δεν υπαρχει οριο!)για να τον κερδισει προσωπικα ! Σε καθε περιπτωση οι 200 επισκεψεις στο τριημερο ειναι φτηνη καθεστωτικη προπαγανδα/συκοφαντια ! Ολα φαινονται στο site του χρΕΟΠΥΥ ! Στελνεις το ΣΕΥΥΠ και τους τσακωνεις οτι ωρα θες ! Αν.....θελεις βεβαια ! Γιατι αν σε βολευει για να συκοφαντεις , να υπονομευεις και να κοροιδευεις τους συμβεβλημενους τοτε απλα βαζεις την......μπετονιερα μπρος......!

      Διαγραφή
    3. Στις δημοσιες βοθροδομες με το φσκελακι, τον ειδικευομενο, την κλοπη καθε ειδους υλικου, τις γνωστες .....παραγγελιες υλικων γινεται το χωρις προηγουμενο παρτυ ! Ευτυχως που υπαρχουν και οι συμβεβλημενοι για φτηνες,υψηλου επιπεδου και σε πολιτισμενο περιβαλλοβ υπηρεσιες !

      Διαγραφή
    4. Κουμπουρα ΙΚΑτζη 12.00, πως ακριβως διαπιστωνεται ποιος περασε και τι εδωσε στην δημοσια γυφτοδομη;

      Διαγραφή
    5. ΓΛΥΨΕ ΓΛΥΨΕ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟ 12.00 ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ 100 ΣΧΟΛΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΕ .....2 ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ .....ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΥΦΤΟΜΥ !

      Διαγραφή
    6. Νεο post του 12.00: ειμαι ενας ανιδεος, τεμπελης , αποτυχημενος παρασΙΚΑτζης......κλπ κλπ κλπ , μην τα ξαναλεμε !

      Διαγραφή
    7. Με το ωραριο ......διανοια , θα ξερουν ποιος πληρωνει ;

      Διαγραφή
  2. Που το καταλαβαν?Απο τα δακρυα χαρας η λυπης???Η κυρια η δεν εχει δει ηλεκτρονικα συστηματα συνταγογραφησης αλλων χωρων η μας κοροιδευε...
    Αφηστε τις φανφαρες και δουλεψτε ωστε να το βελτιωσετε και μετα πανυγηριστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες παρουσιάζουν με φανφάρες έργα όπως δρόμοι μετρο, συνταγογράφιση,ως δικά τους και δεν ντρέπονται.Αλλά που να βρεθεί τσίπα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βουλγάρα φιλόλογος με μάστερ στις πολιτικές επιστήμες είναι η κα Μαρίκα. Φιλόλογος υπεύθυνη για την ψηφιακή πολιτική! Εννοείται ότι δεν έχει ιδέα από ηλεκτρονική συνταγογράφηση και μάλλον από ηλεκτρονικά συστήματα για τα οποία δεν φημίζεται η χώρα της. Και περιμένουμε να πάει έτσι μπροστά η Ε.Ε. και μαζί και η Ελλάδα. Είμαστε χαμένοι από χέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσο και να σκουζεις αποτυχημενε ΙΚΑτζη , η κοινωνια αξιολογει , οποτε μην ελπιζεις! Δεν ειμαστε ολοι το.....ιδιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή