Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Γονείς πλαστογραφούν βιβλιάρια υγείας!


Αποτέλεσμα εικόνας για εμβόλιοΣήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ειδικοί για τις διαστάσεις που έχει λάβει το «κίνημα» κατά των εμβολιασμών στη χώρα.Διαστάσεις επιδημίας παίρνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα μας, με κίνδυνο να αναβιώσουν επικίνδυνες ασθένειες που είχαν εκλείψει, όπως η ιλαρά που παρουσιάζει έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Αιμιλία Σταθάκου - www.real.gr

e.stathakou@realnews.gr

Φανατικοί


«Οι γονείς αυτοί είναι τόσο φανατικοί που φτάνουν στο σημείο να βγάζουν φωτοτυπία τα βιβλιάρια υγείας άλλων παιδιών που έχουν εμβολιαστεί και να τα προσκομίζουν στο σχολείο», δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, Κώστας Νταλούκας

Σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, τουλάχιστον το 10% των Ελληνόπουλων δεν έχει κάνει τα εμβόλια που προβλέπονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, γιατί οι γονείς τους είχαν επιφυλάξεις για την ασφάλειά τους.

To προφίλ των «αντιεμβολιαστών» γονέων δείχνει νέους με καλό επίπεδο σπουδών, συνήθως εύπορους, που αυτοπροσδιορίζονται ως άνθρωποι με αναζητήσεις και ανησυχίες. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ένα από τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν με σοβαρές επιπλοκές στο Νοσοκομείο Παίδων ήταν παιδί γιατρού παθολόγου που δεν είχε κάνει κανένα εμβόλιο!

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής Κώστας Νταλούκας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν γονείς που δεν διστάζουν να πλαστογραφήσουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους, προκειμένου να μην τα εμβολιάσουν.

«Οι γονείς αυτοί είναι τόσο φανατικοί που φτάνουν στο σημείο να βγάζουν φωτοτυπία τα βιβλιάρια υγείας άλλων παιδιών που έχουν εμβολιαστεί και να τα προσκομίζουν στο σχολείο», επισημαίνει ο Κ. Νταλούκας και εξηγεί ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες παιδίατροι της Αττικής ζητούν από τους γονείς να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία να αναφέρεται πως «γνωρίζουμε ότι μη ακολουθώντας τις συστάσεις εμβολιασμού μπορεί να θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού μας και άλλων με τους οποίους το παιδί μας μπορεί να έρθει σε επαφή».

Την ίδια ώρα το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί ότι στην ομάδα υψηλού κινδύνου για επιπλοκές από την ιλαρά είναι ο ενήλικος πληθυσμό που έχει γεννηθεί μετά το 1970. Μάλιστα, οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι ενήλικες κινδυνεύουν περισσότερο από τις πιο σοβαρές επιπλοκές της ιλαράς που εκδηλώνονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

«Οσοι ανήκουν σε αυτή την ομάδα του πληθυσμού θα πρέπει να τσεκάρουν εάν έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και στην περίπτωση που δεν είναι επαρκώς εμβολιασμένοι να συμβουλευτούν γιατρό», λέει ο Σωτήρης Τσιόδρας, επίκουρος καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, διευκρινίζει ότι λόγω της επιδημικής έξαρσης της νόσου οι οδηγίες για τον εμβολιασμό στα παιδιά έχουν διαφοροποιηθεί. Ειδικότερα συστήνεται η διενέργεια της 1ης δόσης του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12 μηνών και η διενέργεια της 2ης δόσης σε τρεις μήνες και όχι στην ηλικία των 4 ετών που γινόταν μέχρι σήμερα. Από την πλευρά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών υποστηρίζει ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις του εμβολίου για την ιλαρά και καλεί τις αρμόδιες Αρχές να μεριμνήσουν για να εξασφαλιστεί η επάρκεια της αγοράς.

Η άποψη του Γιώργου Παγάνη
g.paganis@realnews.gr 

Ξερόλες…

«Πού ξέρω εγώ τι βάζουν στα εμβόλια;». Ενα ερώτημα που χρησιμοποιείται ως άλλοθι από γονείς οι οποίοι (νομίζουν ότι) γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα. Οσο αφελής είναι η συγκεκριμένη άποψη, άλλο τόσο είναι και επικίνδυνη. Ενας πληθυσμός ανοικτός στην παγκοσμιοποίηση, που χρησιμοποιεί προϊόντα κατασκευασμένα στην άλλη άκρη της Γης, που καταναλώνει τρόφιμα από την άλλη άκρη της Γης, άρχισε να ανησυχεί για τα εμβόλια. Και ο πληθυσμός αυτός αυξήθηκε τόσο, που έφτασε να αποτελεί ο ίδιος απειλή, καθώς, ελέω μιας επίδειξης επαναστατικού αντικομφορμισμού, άφησε ο ίδιος έκθετα τα παιδιά σε ασθένειες που μπορούν να ιαθούν με ένα τσιμπηματάκι. 

Συγχαρητήρια ξερόλες, τα καταφέρατε.

1 σχόλιο:

  1. Το αστείο είναι πως σημαντικό ποσοστό...αντιεμβολιαστών γονέων καπνίζουν κανα δυό πακέτα τσιγάρα που αποδεδειγμένα είναι καρκινογόνα...Τι να πεις. Αβυσσος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή