Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Αντιπαράθεση Πατούλη με Πολάκη για τη νοσηλεία της μικρής Νεφέλης σε νοσοκομείο του εξωτερικού

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να σέβεται τις γνωματεύσεις των θεραπόντων ιατρών ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κορυφαίους επιστήμονες, τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει οδηγήσει η περιπέτεια με την υγεία της μικρής Νεφέλης.

ΙΑΤRONET.GR

Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) συγκεντρώθηκαν χρήματα προκειμένου το παιδί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο του εξωτερικού.

Η προσπάθεια αμφισβητήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη για “ψευτιά και υποκρισία”.

Ο κ. Πολάκης παραπέμπει σε δηλώσεις του αντιπρόεδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ “Στο Κόκκινο”.

Σύμφωνα με αυτές, η επέμβαση αφαίρεσης όγκου που χρειάζεται η μικρή Νεφέλη, μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, ακριβώς δίπλα, δηλαδή, από το "Αγία Σοφία" όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Σε περίπτωση που δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις – σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού – ο ΕΟΠΥΥ θα είχε ήδη στείλει το παιδί στο εξωτερικό, όπως κάνει διαχρονικά για εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο.
Υβριστής

Απαντώντας στις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού, ο πρόεδρος του ΙΣΑ τον χαρακτηρίσει “εθνικό υβριστή', ο οποίος με δηλώσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παίζει ένα επαίσχυντο πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του:

“Ο Παύλος Πολάκης χωρίς ίχνος ντροπής απαξιώνει τον αγώνα της Νεφέλης ενάντια στον καρκίνο και την προσπάθεια χιλιάδων συνανθρώπων μας να τη βοηθήσουν να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.

Ενημερώνουμε τον ανάλγητο άνθρωπο και καταστροφικό για τη χώρα πολιτικό Παύλο Πολάκη ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΙΣΑ αποφάσισε να ανταποκριθεί στην απελπισμένη έκκληση των γονιών της μικρής Νεφέλης, βασιζόμενο σε έγγραφο που υπογράφουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες και στο οποίο προτείνουν τη μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού.


Μάλιστα, ο θεράπων ιατρός επικοινώνησε ο ίδιος με το Κέντρο στην Ιταλία και τους ζήτησε να δεχτούν να χειρουργήσουν το παιδί και μάλιστα το αργότερο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω του επείγοντος της μορφής της νόσου.

Ενημερώνουμε επίσης το πρωτοπαλίκαρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τ. Γεωργακόπουλο ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να σέβεται τις γνωματεύσεις των θεραπόντων ιατρών ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι ζήτησαν να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού και όχι να αποφασίζει αυθαίρετα ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει στη χώρα μας χωρίς να έχουν καν εξετάσει την ασθενή, οι γιατροί που πιθανολογείται ότι μπορούν να το αναλάβουν”.


Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, ο ΙΣΑ αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί στην έκκληση δύο απελπισμένων γονιών και να βοηθήσει ένα παιδί που θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί:

“Σε αυτή την περίπτωση θα θέλαμε σίγουρα να του προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό.

Ο Παύλος Πολάκης που κατέστρεψε τη δημόσια υγεία και υπογράφει καθημερινά ελαφρά τη καρδία τη θανατική καταδίκη χιλιάδων ασθενών που καταλήγουν περιμένοντας το ασθενοφόρο ή για να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ, όχι μόνο έκλεισε την πόρτα στην ελπίδα για τη Νεφέλη αλλά εγκαλεί και όλους εμάς που τη βοηθήσαμε”.

Δημ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Ξέρετε πολλούς συνανθρώπους μας κ. Πολάκη που να τους έχει βοηθήσει ο ΕΟΠΥΥ;Για πείτε μας παρακαλώ μερικές περιπτώσεις γιατί εγώ τόσα χρόνια βλέπω να ζητείται η καλύτερα να γίνεται έκκληση για βοήθεια στον απλό ελληνικό λαό που κάθε φορά δείχνει πόση ανθρωπιά και λεβεντιά διαθέτει ακόμα και σ' αυτούς τους χαλεπούς για τους περισσότερους απο μας καιρούς όπου μερίδιο ευθύνης έχει και η δική σας κυβέρνηση κ. Πολάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή