Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

«Ξεσπιτωμένες»… ακόμη οι ΤΟΜΥ! Γιατί δε βρίσκονται κτίρια

Παρασκευή 24 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με πολλά αγκάθια αναζητούνται ακόμη τα κτίρια σε όλη τη χώρα για να στεγασθούν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας

Μπορεί οι εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να μιλούν για Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) σε κάθε γειτονιά, προς ώρας όμως δεν μπορούν να βρεθούν ούτε τα κτίρια που θα στεγάσουν το νέο δημόσιο εγχείρημα.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ομάδα που έχει αναλάβει να εντοπίσει τα κτίρια προς ενοικίαση για να δημιουργηθούν οι ΤΟΜΥ, συναντά σοβαρές δυσκολίες. Και αυτό διότι η χρηματοδότηση των ΤΟΜΥ έχει εξασφαλιστεί μόνο για τέσσερα χρόνια ενώ από την άλλη για να ενοικιαστεί μία επαγγελματική στέγη τα συμβόλαια πρέπει να είναι πολυετή.

Είναι γνωστή εξάλλου η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί ιδιοκτήτες μεγάλων κτιρίων όπου για παράδειγμα στεγαζόταν τα παλιά ΙΚΑ, καθώς όταν ξενοικιάστηκαν τα κτίρια ουδείς αναλάμβανε να τα επισκευάσει για να τα παραδώσει.

Αποτέλεσμα όμως είναι αυτή τη στιγμή το υπουργείο Υγείας να βρίσκεται σε μία συνεχή πίεση για την ανεύρεση κτιρίων για τις ΤΟΜΥ και να πιέζει συστηματικά τοπικούς φορείς σε διάφορες περιοχές της χώρας προκειμένου να παραχωρήσουν δημόσιες δομές και οικήματα. Διαβάστε ΕΔΩ πόσο καιρό είναι σε αυτή τη διαδικασία το υπουργείο Υγείας: «Προς αναζήτηση κτιρίων για τις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες»

Όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr το τελευταίο διάστημα οι συναντήσεις με τοπικούς φορείς για την ανεύρεση έστω και μικρών χώρων σε υπάρχουσες δομές είναι συνεχείς.

Μάλιστα είναι πιθανό να συστεγασθούν οι περιβόητες ΤΟΜΥ ακόμη και με άλλες υπηρεσίες, να δημιουργηθούν δηλαδή μικροί χώροι, λίγα δωμάτια για να φιλοξενήσουν το γιατρό και το υπόλοιπο προσωπικό.


Άλλωστε ο υπουργός Υγείας έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανοίξουν τις πύλες του κάποιες ΤΟΜΥ.
Τώρα εάν στο τέλος θα βρεθούν όλοι οι γιατροί που χρειάζονται είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο…

4 σχόλια:

  1. Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΖΑΜΠΑ, ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι παθαίνει όποιος αγοράζει πρώτα το σαμάρι και μετά ψάχνει για γαιδούρι και δεν έχει και λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πισσα και.....πουπουλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή