Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Πόλεμος μεταξύ των νόμιμων και παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ



Health view

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η παράνομη εργασία στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα όλης της χώρας, σύμφωνα με την Πανελλαδική Ένωση Νοσοκόμων Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης Αλληλεγγύη. Καταγγέλλει δε ότι «οι Νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες διώκονται από την εργασία τους, γιατί κινητοποιούνται και απομακρύνουν νόμιμα τις παράνομα εργαζόμενες από το χώρο της εργασίας τους».

Όπως αναφέρει, «η απάντηση που παίρνουμε από τις Διοικήσεις και τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων είναι να μην ασχολούμαστε με τις παράνομες εργαζόμενες εμείς. Δεν είναι δικό μας θέμα. Δυσφημίζουμε τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Εάν δεν είναι και δικό μας πρόβλημα, τότε ποιανού είναι? Αναρωτηθήκανε άραγε οι ιθύνοντες πώς θα επιβιώσουν οι νόμιμες εργαζόμενες ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ?».

Και διευκρινίζουν, οι αποκλειστικές-οι, νοσοκόμες-οι – νοσηλεύτριες-τες, κατατάσσονται στους πίνακες των Δημόσιων και Ιδιωτικών ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ όλης της χώρας, καταθέτοντας χαρτιά κάθε χρόνο στις Υγειονομικές Περιφέρειες. «ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΣΕΠ ΣΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. Δε φοροδιαφεύγουν. Ελέγχονται υγειονομικά. Καταβάλλουν εισφορές», υπογραμμίζουν.

Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις Υ4α/οικ.37804 την απομάκρυνση των παράνομα εργαζομένων στο χώρο των νοσοκομείων, οφείλουν να την κάνουν η Διοίκηση, η Νοσηλευτική Υπηρεσία και η ασφάλεια του εκάστοτε Νοσηλευτικού Ιδρύματος, Δημόσιο ή Ιδιωτικό. Και εξηγούν: «γι’ αυτό κινητοποιούμαστε. Γιατί στην πράξη αυτό δε γίνεται. Έτσι πάρθηκε η απόφαση να καλείται η αστυνομία με τη διαδικασία του αυτοφώρου, οι παράνομες οδηγούνται στον εισαγγελέα. Οι ποινές φυλάκισης και τα χρηματικά πρόστιμα είναι αυστηρά. Όπως έγινε και στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ. Αυτό όμως φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιους. Έτσι αποφασίσανε τις διώξεις των νόμιμων εργαζομένων αποκλειστικών νοσοκόμων –νοσηλευτριών και την απομάκρυνσή τους από την εργασία τους».

Σύμφωνα με την Ένωση, μέλη της πενταμελούς επιτροπής των εργαζομένων της Πανελλαδικής Ένωσης Νοσοκόμων Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης ‘’ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ‘’ έχουν διαγραφεί από τον ονομαστικό πίνακα του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ. Όπως υποστηρίζουν, δεν κλήθηκαν από την τριμελή επιτροπή αρμόδια για τις αποκλειστικές νοσοκόμες του Νοσοκομείου για τυχόν παραπτώματα, δεν ενημερώθηκαν για τη διαγραφή τους από τον ονομαστικό πίνακα του νοσοκομείου, δεν γνωρίζουν τον λόγο απομάκρυνσής τους από την εργασία τους και δεν κλήθηκαν να απολογηθούν (για υποτιθέμενα παραπτώματα.)

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να σας ενημερώσω από ίδια εμπειρία ,ότι αποκλειστικές στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ενώ πλήρώνονται ως αποκλειστικές από κάποιο Ασθενή αναλαμβάνουν και άλλους ,διπλανούς ,από τους οποίους επίσης πληρώνονται αλλά θεωρούν λέει απαραίτητη υποχρέωσή τους να βοηθούν στην νοσηλεία και τις νοσηλεύτριες !!!!του νοσοκομείου !τότε τι αποκλειστικές είναι !αυτό επιτυγχάνεται όταν λέμε ότι έχουμε τις εξής 10 αποκλειστικές και καμιά άλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή