Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία καλύπτει το 100% των αναγκών των ΕλλήνωνΣτο πλευρό των δανειστών παίρνουν θέση οι μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, επιχειρώντας να διαδώσουν το κλίμα πανικού και στην αγορά του φαρμάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες αποφάσισαν να εξυπηρετούν μόνο το 50% των παραγγελιών τους, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο τους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουν ξεκάθαρα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην αγορά, με μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων, καθώς οι πολίτες θα πηγαίνουν στα φαρμακεία να προμηθευτούν τα αναγκαία τους φάρμακα και οι φαρμακοποιοί θα αδυνατούν να τους εξυπηρετήσουν.

Σε σύμπνοια με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές, βρίσκονται και κάποιες ιδιωτικές φαρμακαποθήκες. Ήδη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ορισμένες από αυτές, οι οποίες «απαιτούν μετρητά για τις παραγγελίες από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι εργάζονται στο πάγκο εξυπηρετώντας ασφαλισμένους και ασθενείς. Οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν με όποιες οικονομικές και ψυχικές δυνάμεις διαθέτουν , να επιτελούν τον ρόλο τους και να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο. Ζητάμε από τον υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να προφυλάξει την φαρμακευτική αγορά, από τους λίγους μέχρι στιγμής "εμπόρους φαρμάκων", γιατί το Φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα». Ο ελληνικός λαός είναι σε θέση να κρίνει και θα κρίνει, εκείνους που τούτες τις κρίσιμες στιγμές παίζουν το πιο βρώμικο παιχνίδι, με μόνο στόχο να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους, από την επιβολή των νέων μέτρων που επιχειρούν –μέσω των δανειστών- να επιβάλουν στην αγορά φαρμάκου...

Απέναντι σε αυτό τον «πόλεμο» των ξένων πολυεθνικών, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, συναισθανόμενες την κρισιμότητα των ωρών, αποφάσισαν να εξυπηρετούν το 100% των αναγκών, προμηθεύοντας τις απαραίτητες ποσότητες φαρμάκων ακόμα και με πίστωση. Ξεπερνώντας το σκόπελο της ρευστότητας, ακόμα και το γεγονός ότι τους οφείλονται εκατοντάδες εκατομμύρια από τον ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια νοσοκομεία, στηρίζουν όπως πάντοτε τα ελληνικά φαρμακεία, τον Έλληνα πολίτη και τη δημόσια υγεία στη χώρα.

Οι πολυεθνικές, από την άλλη, αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, επιλέγουν να τραβήξουν το χαλί, όχι μόνο κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή, αλλά υπονομεύοντας εν γένει τη δημόσια υγεία στη χώρα.

Αποδεικνύεται περίτρανα δε, ότι περίμεναν στη γωνία να πλήξουν την αξιοπιστία του υπουργείου Υγείας, καθώς ο υπουργός,Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε δηλώσει στη Βουλή, το Σάββατο, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δημοψηφίσματος:

«Κυκλοφορούν ορισμένες φήμες στο διαδίκτυο για την έλλειψη φαρμάκων. Το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί αυτή τη διαδικασία. Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα και διαβεβαιώνω κατηγορηματικά τον ελληνικό λαό, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στον τομέα του φαρμάκου».

Η κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει στην πράξη, ότι αντιλαμβάνεται ποιοι είναι αυτοί που βάζουν πλάτη στον ευαίσθητο τομέα του φαρμάκου και ποιοι είναι αυτοί που ενεργούν αποκλειστικά και μόνο με βάση τα συμφέροντά τους. Το «όχι» της κυβέρνησης στα παράλογα αιτήματα των δανειστών, τα οποία στρέφονται και πάλι ενάντια στις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, είναι επιβεβλημένο, μετά και από αυτή την ιδιαιτέρως αρνητική εξέλιξη.

Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου