Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Καθησυχάζει η κυβέρνηση για πετρελαιοειδή, φάρμακα, τρόφιμα, ποτά.

matrix24.gr 
Δεκτές οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Σε εκστρατεία προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η προμήθεια καυσίμων, τροφίμων, ποτών και φαρμάκων θα γίνεται κανονικά παρά τους ελέγχους τραπεζικών κεφαλαίων επιδίδεται η κυβέρνηση. Μάλιστα, μετά τις καταγγελίες για ελλείψεις σε προϊόντα αλλά και για πρατηριούχους και καταστηματάρχες που δεν δέχονται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώνει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.


Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, μέσω non paper υπογραμμίζει:

«ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην κυβέρνηση σήμερα το πρωί για μη αποδεκτές συναλλαγές αγοραπωλησίας μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από πρατηριούχους πετρελαιοειδών, ακολούθησε επικοινωνία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών MOTOR OIL, ΕΛΠΕ και AEGEAN OIL και μας διαβεβαίωσαν ότι οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών συνεχίζονται ομαλά μεταξύ
διυλιστηρίων, πρατηριούχων και καταναλωτών.


ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ-ΦΑΡΜΑΚΑ

Επικοινώνησε ο Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής με τους θεσμικούς φορείς του φαρμάκου και υπήρξε κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει η παραμικρή έλλειψη φαρμάκων και ότι η αγορά κινείται σε κανονικά πλαίσια. Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων.

ΕΜΠΟΡΙΟ-ΤΡΟΦΙΜΑ

-Σε επικοινωνία της κυβέρνησης με τη διοίκηση της εταιρείας Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ επιβεβαιώθηκε η ομαλή λειτουργία των εμπορικών συναλλαγών της εταιρείας με τους πελάτες της χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή, που να δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.

-Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κυβέρνηση με τη διοίκηση της εταιρείας Coca Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ επιβεβαιώθηκε η θέληση της εταιρείας να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και ως εκ τούτου δεν έχει αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά τους τρόπους των οικονομικών συναλλαγών που είχε μέχρι σήμερα με τους πελάτες της.

-Ο Γεν. Γραμματέας Εμπορίου Αντ. Παπαδεράκης σε επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Super Market τον διαβεβαίωσαν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία και τις εμπορικές συναλλαγές».

Τέλος, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, «η Διοίκηση των εταιρειών ΕΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει ότι όλα τα ιδιολειτουργούμενα, ελεγχόμενα καθώς και τα πρατήρια τρίτων που φέρουν τα σήματα ΕΚΟ & ΒΡ και τα οποία είναι συμβεβλημένα με το τραπεζικό σύστημα, αποδέχονται πιστωτικές, χρεωστικές και κάρτες στόλου των καταναλωτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου