Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

«Πάγωσαν» τα νοσοκομεία από τις πολιτικές εξελίξεις!

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τι φοβούνται οι εργαζόμενοι
Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος

healthreport.gr

Ανησυχία επικρατεί σε όλη τη χώρα εξαιτίας των τελευταίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων με τους δανειστές. Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στο ΕΣΥ με γιατρούς και εργαζόμενους να ανησυχούν για το αν θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους.

Και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία επικρατεί φυσικά ανησυχία παρότι επιδεικνύεται η δέουσα ψυχραιμία.

Ωστόσο αυτό που φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο τους υγειονομικούς είναι εάν τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν τα χρήματα για την αποπληρωμή των υπερωριών που έχουν εργασθεί.

Άλλωστε για μισθούς και συντάξεις η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει πως θα καταβληθούν κανονικά παρά το ρευστό κλίμα που επικρατεί.

Ειδικά μάλιστα οι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές που ανέμεναν εντός των επόμενων ημερών να λάβουν τα χρήματά τους, φαίνεται πως βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανησυχία.

Εξάλλου μόλις πριν λίγα 24ωρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε διαβεβαιώσει πως με επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 40 εκατ. ευρώ θα πληρώνονταν πρωτίστως το επικουρικό προσωπικό τόσο ιατρικό όσο και νοσηλευτικό.

Τα χρήματα προέρχονταν από τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος προχώρησε στην πληρωμή νοσηλίων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Ωστόσο είναι άγνωστο εάν θα μπορούν να κατανεμηθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων λόγω του γεγονότος ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου