Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

"Καταρρέουν τα διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια"



«Καταρρέουν» τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, με συνέπεια την αδυναμία διενέργειας εξετάσεων στους ασθενείς. Αυτό επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας. Στην επιστολή ο ΠΑΣΙΔΙΚ ζητά από τον υπουργό άμεση συνάντηση καθώς «σε λιγότερο από μια εβδομάδα, εκπνέει η προθεσμία της πέμπτης ανανέωσης – παράτασης της πρώτης και μοναδικής σύμβασης που υπέγραψε η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια από την αρχή της συστάσεώς του τον Δεκέμβριο του έτους 2011».

HEALTH VIEW.GR

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «υπογράψαμε μία συμφωνία (σύμβαση) την οποία δυστυχώς η Πολιτεία καταπάτησε πολλές φορές και σε πολλά σημεία της, με αποκορύφωμα την αυθαίρετη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική επιβολή τα δυο προηγούμενα χρόνια (2013 και 2014), των ληστρικών μέτρων της αυτόματης επιστροφής δαπανών (claw back) και των αναγκαστικών εκπτώσεων (rebate), περικόπτοντας με αυταρχικό τρόπο από τους παρόχους πάνω από το 45% και 50% αντίστοιχα των εσόδων τους, όχι των κερδών τους, όταν μάλιστα οι πάροχοι εργαστηριακής ιατρικής για να επιτελέσουν το ιατρικό τους έργο έχουν αυξημένα έξοδα λόγω της αναγκαστικής χρήσης αντιδραστηρίων και άλλων αναλώσιμων υλικών που αγγίζουν το 40% περίπου των εξόδων τους, χωρίς να υπολογίζουμε τις αμοιβές προσωπικού (ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό), τις ασφαλιστικές εισφορές, τα λειτουργικά έξοδα (ενοίκιο, φως, νερό, τηλέφωνο, γραφική ύλη, κ.α.) και την αγορά, λειτουργία και συντήρηση πανάκριβων μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας».

Σε συνδυασμό -αναφέρει- «μαζί με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων της περιόδου 2008-2011 πριν την δημιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., την εξόφληση των οποίων ανέλαβε ο Οργανισμός, καθώς και των νεότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών από την έναρξη λειτουργίας του Οργανισμού μέχρι και σήμερα, έχουν φέρει τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια) στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της οικονομικής καταστροφής».

Και καταλήγει η ΠΑΣΙΔΙΚ: «για τους λόγους αυτούς αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των μονάδων μας, ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, για να δρομολογήσουμε τις λύσεις εκείνες οι οποίες θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων μας και θα διασφαλίσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο την άψογη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού, ενώ θα αποτρέψουν την βέβαιη κατάρρευση των ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, που θα έχει σαν συνέπεια την αδυναμία διενέργειας των αναγκαίων διαγνωστικών εξετάσεων στους Έλληνες πολίτες, πολλές από τις οποίες μπορεί να είναι σημαντικές για την ίδια τους την ζωή, αφού οι δημόσιες δομές εργαστηριακής ιατρικής, στην πλειοψηφία τους, έχουν ήδη καταρρεύσει».

2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ,ΚΑΡΚΙΝΟ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ.ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ,ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ..ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ..ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ?ΠΟΣΟ ΛΙΠΟΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ?ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ..ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ .ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΟΠΥΥ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ.ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ.ΕΧΕΤΕ ΚΡΥΦΤΕΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, περίμενε η φωτιά να έρθει και στο δικό σου" λέει μια παροιμία. Θυμάστε τότε που χαιρόσασταν όταν τα δημόσια εργαστήρια άρχισαν να καταρρέουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή