Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Θέλουν να «σκοτώσουν» την υγεία των Ελλήνων!



ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ - ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Αντιμέτωπος με μια απίστευτα προκλητική στάση από την πλευρά των εκπροσώπων των Θεσμών, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, δεχόμενος ασφυκτικές πιέσεις για να πει «ναι σε όλα» και να δεχτεί μια σειρά από μέτρα που θα «σκοτώσουν» την υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Ουσιαστικά, αυτό που απαιτούν η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι να βάλει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την υπογραφή της στο σχέδιο «εξόντωσης» του συστήματος δημόσιας υγείας στη χώρα μας, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων. Ο βασικός λόγος που ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία οδηγήθηκαν στη διάλυση και την αντιπολίτευση ήταν η επιλογή τους να προκαλέσουν καίρια πλήγματα στην πολιτική υγείας και τη φαρμακευτική περίθαλψη.

Και όμως... Αυτές τις ώρες οι δανειστές απαιτούν από τον Αλέξη Τσίπρα να «πετάξει» στον κάλαθο των αχρήστων το πρόγραμμα που είχε ήδη αρχίσει να εφαρμόζει ο υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και να επαναφέρει τη χρήση της δραστικής ουσίας χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Παράλληλα, οι «θεσμοί» ζητούν από την κυβέρνηση να «τσακίσει» σε εξευτελιστικά επίπεδα τις τιμές των γενοσήμων και off patent φαρμάκων, σε μια εμφανέστατη προσπάθεια να ευνοήσουν τα ξένα συμφέροντα και τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες που περιμένουν στη... γωνία για να γεμίσουν την ελληνική αγορά με εξαιρετικά αμφίβολης ποιότητας γενόσημα φάρμακα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο έχει διαρρεύσει από τους Financial Times, οι δανειστές απαιτούν για τον τομέα του φαρμάκου:

- Πλήρη εφαρμογή της συνταγογράφησης με δραστική ουσία, χωρίς εξαιρέσεις.

- Μείωση, ως πρώτο βήμα, της τιμής όλων των off-patent φαρμάκων στο 50% και όλων των γενοσήμων στο 32,5% της τιμής του πρωτοτύπου τη στιγμή λήξης της πατέντας, ανακαλώντας τη ρήτρα κεκτημένων δικαιωμάτων (καθεστώς προστασίας) για τα φάρμακα προ του 2012.

- Είσπραξη του συνόλου του του clawback για το 2014 από τις φαρμακευτικές εταιρείες (καθώς και από ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα) και επιμήκυνση του ορίου του clawback για το 2015 και 2016.

Μπροστά σε αυτό τον εκβιασμό των δανειστών που θέλουν να παίζουν ένα ακόμη βρώμικο παιχνίδι με την υγεία των Ελλήνων, είναι άγνωστη μέχρι στιγμής, η στάση που θα τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Είναι ωστόσο βέβαιο και με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο έχει εκφραστεί πολλάκις, η απαίτηση του ελληνικού λαού για βελτίωση και όχι περαιτέρω απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται μια τέτοια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και της κυβέρνησης να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο...

Και αυτό το γνωρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος καλείται να ξεκαθαρίσει προς τους δανειστές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη να κυβερνήσει τη χώρα με συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο καμία αναφορά δεν υπήρξε σε συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής που είχαν εφαρμόσει στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου